Pana pe 26 mai trebuie transmise catre ANAF unele formulare fiscale. Afla care sunt acestea!

Luni, 26 mai, este termenul pana la care contribuabilii trebuie sa transmita catre ANAF anumite declaratii fiscale si sa plateasca mai multe taxe si impozite.

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, Formularul 100, format electronic. Se depune lunar de contribuabilii prevazuti in OPANAF nr. 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.1. Se depune la alte termene de contribuabilii prevazuti in OPANAF nr. 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.4.

Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, Formularul 112. Aceasta se depune pentru luna precedenta, de persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entitatile asimilate angajatorului, care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente, precum si de institutiile publice care calculeaza, retin, platesc si suporta contributii sociale obligatorii in numele asiguratului.

Declaratia privind veniturile realizate din Romania, pentru fiecare categorie si sursa de venit, pentru anul trecut, Formularul 200. Se depune de persoanele fizice care au realizat, venituri din activitati independente, venituri din cedarea folosintei bunurilor (fara arendare), venituri din activitati agricole, castiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare, operatiuni de vanzare - cumparare de valuta la termen, pe baza de contract.

Declaratia privind veniturile realizate din strainatate, pentru fiecare categorie si sursa de venit, pentru anul trecut, Formularul 201. Se depune de contribuabilii care au realizat venituri din strainatate: profesii libere, activitati comerciale, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor, dividende, dobanzi, premii si jocuri de noroc, castiguri din transferul titlurilor de valoare, alte venituri din investitii, pensii, precum si alte venituri aflate in strainatate. In plus, declaratia se depune si de catre persoanele fizice care indeplinesc conditiile de rezidenta prevazute la art. 7 alin. (1) pct. 23 lit. b) sau lit. c), timp de 3 ani consecutivi.

Declaratia privind venitul estimat/ norma de venit, pentru anul in curs, Formularul 220. Se depune de catre contribuabilii care in anul anterior au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior.

Declaratia privind veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit, pentru anul in curs, Formularul 221. Se depune de catre contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole, conform articolului 71 din Codul fiscal.

Declaratia privind veniturile estimate pentru asocierile fara personalitate juridica si entitatile supuse regimului transparentei fiscale, pentru anul in curs, Formularul 223.Se depune de catre asociatul desemnat prin contract de asociere si se completeaza in cazul asociatiei fara personalitate juridica, constituite intre persoane fizice care realizeaza venituri din activitati independente - comerciale si profesii libere, inclusiv din activitati adiacente, venituri din activitati agricole pentru care venitul net anual se determina in sistem real pe baza contabilitatii in partida simpla, precum si venituri din silvicultura si piscicultura. Declaratia se depune si in cazul persoanelor fizice care obtin venituri din activitati desfasurate intr-o forma de organizare cu personalitate juridica (SPRL) constituita potrivit legii speciale si care este supusa regimului transparentei fiscale.

Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania pentru luna precedenta, Formularul 224. Se depune de persoanele fizice care obtin salarii din strainatate pentru activitati in Romania si persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania.

Citeste mai departe

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

astăzi, 17:47

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...

Șofer beat urmărit prin oraș de un polițist aflat în timpul liber!

astăzi, 17:00

Sâmbătă la amiază, șeful Biroului de Ordine Publică, comisar șef de poliție Stărică Ionuț, din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, aflat în timpul liber, a observat în...

20.000 de lei amendă! Botoșăneanca a rămas și fără marfa de contrabandă!

astăzi, 15:39

Depistată de jandarmi în zona bazarului din municipiul Botoșani în timp ce avea asupra sa 200 de pachete de țigări de contrabandă, o femeie a fost amendată în această după-am...