Pana pe 23 februarie se pot depune cereri de finantare pe programul "Spatii verzi", editia 2010

Pana pe 23 februarie se pot depune cereri de finantare pe programul "Spatii verzi", editia 2010
Programul este destinat organizaţiilor neguvernamentale din România în parteneriat cu şcoli şi/sau instituţii publice. Se pot solicita fonduri pentru înfiinţarea şi reabilitarea parcurilor publice, terenurilor de joacă, parcurilor şcolilor pe baza principiilor mediu-protective, în scopul utilizării comunitare. 

Programul "Spatii verzi" este lansat de MOL România, în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc, si urmăreşte implicarea comunităţilor în proiecte de înfiinţare, amenajare şi reabilitare de spaţii verzi publice.

Suma disponibilă pentru anul 2010 este echivalentul în lei a  50.000 EUR. Suma maximă ce poate fi cerută este de 8000 lei/ proiect.

Data limită de depunere a cererilor de finanţare: 23 FEBRUARIE 2010, ora 16.00. Proiectele trebuie derulate într-o perioadă maximă de 5 luni (aprilie – august 2010). Data de începere a proiectelor poate fi cel mai devreme: 1 aprilie 2010.

Activităţi/ proiecte eligibile:
•Plantări (iarbă, pomi, arbuşti, plante perene);
•Curăţirea spaţiilor publice de recreere (parcuri, spaţii verzi)  (ex: activităţi de curăţire, colectare de deşeuri);
•Montarea şi vopsirea coşurilor de gunoi;
•Înfiinţarea colectoarelor selective de deşeuri (numai în localităţi unde există servicii de colectare selectivă a deşeurilor);
•Reabilitarea cu materiale naturale sau mediu-protective a diferitelor elemente din spaţii publice, cum ar fi: teren de joacă, suport de biciclete, bănci, mese, echipamente de sport, stabilimente pentru odihnă;
•Înfiinţarea din materiale naturale a unor terenuri de joacă, suporturi de biciclete, bănci, mese, unelte de sport, stabilimente pentru odihnă în spaţii publice.
Materiale pentru care pot fi solicitate fonduri
•Arbori şi alte plante autohtone
•Vopsele (la elementele din parcurile publice)
•Echipamente de curăţenie (greblă, sapă, saci pentru colectarea deşeurilor, etc.)
•Materiale de curăţire (activităţi de curăţenie)
•Recipiente pentru colectarea deşeurilor (coşuri de gunoi / pubele pentru colectarea selectivă)
•Mobilier pentru parcuri publice (bănci, mese, etc.) – maxim 30% din suma cerută.

Contribuţia organizaţiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 20% din bugetul total al proiectului şi poate fi parţial sau integral în fonduri şi/sau în natură (ex: comunicaţii, cheltuieli legate de sediu, echipamentele puse la dispoziţie pentru realizarea proiectelor, etc.). În cadrul contribuţiei proprii nu se acceptă munca voluntarilor.

Alte condiţii care trebuie îndeplinite:
-spaţiul verde trebuie să fie compact şi să fie  spaţiu public:
-produsele utilizate trebuie să fie ecologice

Îndrumarul şi cererea de finanţare se găsesc pe site-ul www.epce.ro sau la sediul APM Botoşani.
La ediţia 2009 a acestui program trei organizaţii neguvernamentale din municipiul Botoşani au primit finanţare:
-"Spaţii verzi", derulat de Asociaţia Tempustin, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Asociaţia Părinţilor şi Primăria municipiului Botoşani.
-"Un parc cu verdeata, o sansa la viata", derulat de Asociatia parintilor Elie Radu, Grupul Şcolar Industrial "Ellie Radu" si Primaria municipiului Botosani.
- "Inima verde a Laurianului", derulat de Asociaţia de Tineret "2010 Europa", Asociaţia Comitetelor de Părinţi din Colegiul Naţional "A.T.Laurian", Colegiul Naţional "A.T.Laurian" şi Consiliul Local Botoşani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Minore de 5 și 11 ani lovite pe trecerea de pietoni de un șofer beat! (Foto, Video)

astăzi, 21:46
550

Un accident rutier cu victime a avut loc, miercuri seară, în fața Stadionului Municipal din Botoșani.Potrivit polițiștilor, două minore de 5 și 11 ani au fost izbite pe trecerea de pi...

Ce riscați dacă folosiți e-Factura pentru operațiuni fictive!

astăzi, 20:20
60

 Aceeași pedeapsă este și pentru „folosirea de către contribuabil, cu rea-credinţă, a sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura, în vederea creării apa...

Sucevean prins la Botoșani transportând ilegal lemne!

astăzi, 19:13
46

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor de natură penală sau contravențională la regimul silvic continuă în județul Botoșani.Marț...