Păgubiţii FNI, plătiţi cu bani de la Petrom

AVAS a direcţionat peste 50 de milioane de lei în conturile păgubiţilor FNI. Fondurile provin din dividentele încasate de la Petrom.

Guvernul Boc s-a angajat să finalizeze în 2009 plăţile către cei aproximativ 21.000 de păgubiţi ai FNI care au primit deja sentinţe judecătoreşti. La finele anului trecut, aceştia nu îşi primiseră încă banii.

Astfel, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a direcţionat dividende însumând peste 50 milioane lei de la OMV Petrom (SNP), aferente anilor 2006 şi 2007, pentru plata datoriilor către păgubiţii fostului Fond Naţional de Investiţii (FNI), scrie evz.ro.

Aurelian Popa, preşedintele AVAS, a declarat că aceste fonduri au acoperit popririle de la bancă.

"Am făcut plăţi, dar vin în fiecare zi titluri executorii şi probabil că într-o săptămână conturile vor fi din nou blocate", a declarat Popa, citat de Mediafax. Potrivit preşedintelui AVAS, instituţia a avut conturile blocate în ultimul an, cu excepţia unor scurte intervale de timp.

Până acum, AVAS a plătiti 346 de milioane de lei păgubiţilor FNI, din care numai în intervalul ianuarie- 16 aprilie 2010 au fost virate fonduri în valoare de aproximativ 45 milioane lei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
16

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
57

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
60

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...