Pagube de 25.000 lei in urma incendiului la cabana de la Lacul cu nuferi!

Pagube de 25.000 lei in urma incendiului la cabana de la Lacul cu nuferi!

   arhiva

Cabana de la Lacul cu nuferi, de la Ipoteşti, s-ar fi putut transforma în scrum dacă pompierii botoşăneni nu ar fi fost solicitaţi la un alt incendiu in aceeaşi zonă! Angajatii ISU care se deplasau către o intervenţie în Cătămărăşti Vale s-au împărţit în două, astfel că pagubele făcute de flăcări la cabana din padure au fost semnificativ diminuate.

Noapte de foc pentru pompierii botoşăneni care au intervenit simultan pentru stingerea a două incendii, unul izbucnit în gospodăria unui localnic din Cătămărăşti Vale (comuna Mihai Eminescu), celălalt la cabana din parcarea Lacului cu nuferi de la Ipoteşti (comuna Mihai Eminescu).

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost solicitat, puţin înainte de ora 3.00 a dimineţii de 22 septembrie 2010, să intervină pentru stingerea unui incendiu de furaje din curtea Alexandrinei O., din Cătămărăşti Vale. Spre locul indicat au plecat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu două autospeciale cu apă şi spumă.

"În timp ce se deplasau spre intervenţie, membrii primului echipaj au observat flăcări în zona pădurii de lângă Lacul cu nuferi din localitatea Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu. Unul dintre echipaje s-a oprit să intervină pentru stingerea incendiului de furaje, celălalt s-a deplasat în zona pădurii", a precizat plt. maj. Dorina Lupu, purtator de cuvant IJSU Botoşani.

La sosirea gărzii de intervenţie ardea acoperişul cabanei din parcarea Lacului cu nuferi. Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră. Au ars acoperişul construcţiei, geamurile şi uşile de la etaj şi mansardă, pagubele fiind estimate la 25.000 lei. Au fost salvate şi protejate bunuri materiale în valoare de 40.000 lei, respectiv bunurile aflate în încăperile de la parterul cabanei.

Incendiul, care a izbucnit în una dintre camerele de la etajul clădirii, a fost generat cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect.

Incendiul de furaje, pentru care fuseseră solicitaţi pompierii, a fost stins în mai puţin de jumătate de oră. Flăcările au distrus circa 2 tone de furaje, pagubele fiind estimate la 120 lei. Pompierii au reuşit să protejeze depozitele de furaje din apropiere, precum şi clădirile din gospodărie în valoare de 100.000 lei. Cauza probabilă a incendiului o constituie fumatul în locuri nepermise.

 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
160

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
561

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
225

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...