(P) “Târgu’lu′pește”- târg culinar cu specific pescăresc aflat la prima ediție în Botoșani

(P) “Târgu’lu′pește”- târg culinar cu specific pescăresc aflat la prima ediție în Botoșani

Ziua de sâmbătă, 30 octombrie, a fost una plină pentru participanții la evenimentul culinar“Târgu' lu' pește”ce a avut loc în incinta Conacului Zăicești. Aceștia au avut parte de o ofertă bogată cu preparate din pește. Pe lângă mâncarea din pește, organizatorii au oferit celor prezenți posibilitatea de a participa la diverse activități distractive pentru copii, competiții și nu în ultimul rând, o tombolă.



O surpriză plăcută participanților a fost făcută de momentul artistic oferit de Ansamblul folcloric Codrulețul Vorona din Botoșani care a încântat audiența cu balade populare și dansuri din zonă.


Bucătari pasionați s-au întrecut în a oferi gurmanzilor o diversitate de preparate din pește. O mare căutare a avut  păstrăvul prăjit cu mămăliguță dar și zacusca de pește. Oferte interesante, pentru cei ce iubesc mâncarea în regim fast-food, au avut-o prietenii noștri de la Păstrăvăria Bușteni care au venit până în Botoșani ca să pregătească hamburgheri din  pește, chifteluțe și frigărui din pește cu cartofi prăjiti dar și cu multe alte bunătăți cu specific pescăresc.

Restaurantul La Pescăriţa şi Vânătorul din Satu Mare au oferit ineditul papricaș de somn cu lăști dar și hamsii, icre de pește și multe altele.

Ne bucurăm de interesul manifestat de vizitatori pentru eveniment și preparate.  Considerăm că am reușit prin acest eveniment să promovăm și să încurajăm consumul de pește care după cum bine știm, este foarte sănătos.


Sperăm să ne putem întâlni cât mai des la astfel de evenimente care încurajează consumul de pește dar și interacțiunea  piscicultorilor cu consumatorii prin intermediul unei palete de produse cât mai diversificate și cu o prezență puternică pe rafturile magazinelor.

“Târgu’lu′pește” este un eveniment organizat în cadrul proiectului „INTERACTIUNE INTRE PISCICULTORI – UN CONCEPT SUSTENABIL PENTRU PROMOVAREA PESTELUI” având ca parteneri FLAG Prahova – lider de proiect, FLAG Satu Mare, FLAG Bazinul Mureșului, Secașelor și a afluenților acestora, FLAG Iazurile Moldovei.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
15

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
52

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
101

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...