După două zile atipic de calde, din acest weekend vremea se răcește. Un val de aer polar se va resimți de la începutul săptămânii viitoare

După două zile atipic de calde, din acest weekend vremea se răcește. Un val de aer polar se va resimți de la începutul săptămânii viitoare

După două zile cu temperaturi peste media acestei perioade la Botoșani, un val de aer polar va pune stăpânire pe România, începând de sâmbătă urmând a se înregistra temperaturi mult mai scăzute.

Mai mult, de luni, românii se pot aștepta la condiții de ploi, vânt puternic, ceață și temperaturi scăzute, pentru ca de la mijlocul săptămânii viitoare meteorologii să aprecieze că în unele zone se vor înregistra și temperaturi de minus 10 grade.

Reprezentanții Agenției Naționale de Meteorologie au anunțat că temperaturile încep să scadă până la valori mai mici decât cele obișnuite acestei perioade din an, iar de săptămâna viitoare, în jumătatea nordică a ţării, temperaturile vor fi frecvent între 6 şi 10 grade Celsius, în timp ce în sud vor fi 10-13 grade Celsius.

Vremea în săptămâna 1 – 8 noiembrie

La munte, în perioada 4-5 noiembrie, temperaturile maxime va atinge 14 – 15 grade, în timp ce minimele vor scădea până la 5 grade Celsius. Vremea se va răci în weekend-ul 6 – 7 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic al acestei perioade. Va ploua mai mult în regiunile de vest și nord-vest.

Vremea în săptămâna 8 – 15 noiembrie

Valorile termice din această perioadă vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, mai ales în zonele montane. Va ploua puțin la nivelul întregii țări, în special în regiunile de sud-vest.

Vremea în săptămâna 15 – 22 noiembrie

Temperaturile medii ale aerului încep să scadă în toate zonele României, lucru perfect normal pentru jumătatea lunii noiembrie. Cantitatea de precipitații înregistrată la nivel național va fi una scăzută.

Vremea în săptămâna 22 – 29 noiembrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Va ploua mai mult decât ar fi normal pentru sfârșitul lunii noiembrie, înregistrându-se cantități consistente de precipitații la nivelul întregii țări.

 

 

Spune-ne opinia ta