(P) Stil de viață echilibrat în câțiva pași simpli: află cum

Un stil de viaţă echilibrat nu are o reţetă exactă, însă există câteva aspecte esenţiale de care trebuie să ţii cont. Când vine vorba de stilul de viaţă, contează ce şi cum mănânci, cât de mult de mişti, cât timp petreci în aer liber, dar şi cât de calitativ este somnul tău. Când începi să acorzi atenţie alimentaţiei, mişcării, timpului în natură şi somnului, faci primii paşi către un stil de viaţă echilibrat.
Dacă îţi doreşti să faci câteva schimbări pozitive către un stil de viaţă echilibrat, află de mai jos câţiva paşi simpli pe care-i poţi pune în aplicare:

Petrece timp în aer liber

Timpul petrecut în aer liber, în natură, poate să contribuie la îmbunătăţirea stării de spirit şi la reducerea stresului. Încearcă să petreci cât mai des timp în natură, fie că e vorba de plimbări în parc sau în cartier, fie că e vorba de relaxare în grădină. Poţi opta pentru mobilier de grădină confortabil sau chiar un foişor de lemn că să îţi creezi o oază de linişte în spaţiul exterior al casei. Un foişor de lemn se instalează uşor şi se pretează pentru orice tip de grădină. Poţi să foloseşti foişorul de lemn pentru a petrece timp cu cei dragi, a medita sau pentru a face un grătar în grădină.
În afară de foişor de lemn, îţi mai poţi amenaja grădina şi cu şezlonguri, canapele sau fotolii tip puf.

Transformă antrenamentele într-o rutină

Sportul nu trebuie să fie o activitate pe care o practici de 2-3 ori pe lună sau de 10 ori pe an. Ca acesta să poată aduce schimbări benefice în viaţa ta şi să vezi cu adevărat rezultate, trebuie să transformi mişcarea într-o rutină. Când te apuci de sport, nu gândi pe termen scurt, dimpotrivă, caută antrenamente pe placul tău, pe care simţi că le-ai putea integra în viaţa ta.
Ca să transformi sportul într-o rutină, începe cu paşi mici. Optează pentru antrenamente adecvate nivelului tău de fitness, de scurtă durată. Poţi să te antrenezi acasă, în sală, în parc sau chiar în grădină, în funcţie de timpul de care dispui şi de preferinţele tale.

Nu uita de alimentaţie

Sportul este o activitate ce îţi va aduce numeroase beneficii, însă acesta nu reprezintă o soluţie minune ca să îţi transformi stilul de viaţă. Doar mişcarea fizică nu îţi poate aduce transformări de efect. Fie că îţi doreşti să slăbeşti, fie că vrei să îţi antrenezi rezistența sau să pui masă musculară, va fi nevoie să acorzi atenţie alimentaţiei.
Un stil de viaţă sănătos înseamnă atât sport, cât şi alimentaţie echilibrată, somn odihnitor şi o gestionare eficientă a stresului. Hrana pe care o oferi corpului tău contează, atât pentru sănătatea ta, cât şi pentru a obţine rezultate când vine vorba de nivelul de fitness şi de sport.
Trebuie să ştii că atenţia acordată alimentaţiei nu înseamnă să ţii o dietă, dimpotrivă. O alimentaţie echilibrată se referă la a-i oferi corpului tău nutrienţii de care are nevoie, fără înfometare sau alte excese.

Cere îndrumare dacă îţi este greu să te apuci de sport

Cu toţii am fost începători la un moment dat, aşa că nu este o ruşine să nu ai habar de tipuri de antrenamente, arderea caloriilor sau alte concepte din lumea sportului. În cazul în care îţi este greu să te apuci sau să te ţii de sport pentru că simţi că nu stăpâneşti suficiente cunoştinţe, cere sfatul unui antrenor. Instructorii sportivi te pot ajuta să faci primii paşi în lumea sportului cu uşurinţă, într-un mod cât mai plăcut.
Ca să faci primii paşi către un stil de viaţă echilibrat, începe cu lucruri mici. Petrece mai mult timp în aer liber, fă-ţi un obicei din a face mişcare şi nu uita să îţi hrăneşti corpul în mod adecvat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

astăzi, 19:51

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

astăzi, 18:45

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

astăzi, 17:45

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...