Armenia interzice utilizarea numerarului pentru jocurile de noroc

Armenia interzice utilizarea numerarului pentru jocurile de noroc

După ce recent Queensland, unul din statele Australiei, a interzis utilizarea numerarului în cazinouri, astfel de măsuri au început să fie luate și în emisfera nordică.

Operatorii de jocuri de noroc și pariuri din Armenia au fost afectați de o restricție masivă, deoarece autoritățile au aprobat interzicerea utilizării numerarului în scopuri de jocuri de noroc. Proiectul de lege este programat să intre în vigoare la începutul lunii iunie, iar această decizie va schimba peisajul jocurilor de noroc din țară.

Și câștigurile vor fi plătite fără numerar

Motivele interzicerii numerarului sunt încercarea de a reduce daunele legate de jocurile de noroc și urmărirea tuturor tranzacțiile. 67 de deputați au votat în favoarea noului proiect de lege, care a fost înaintat de parlamentarii Tsovinar Vardanyan și Gevorg Papoyan.

Pe lângă faptul că nu pot folosi numerar pentru a paria, jucătorii nu vor mai avea nici opțiunea de a-și primi câștigurile în numerar. Mai mult, proiectul de lege prevede că numerarul electronic și terminalele de plată vor dispărea în următoarele șase luni și singura opțiune prin care jucătorii își vor putea primi câștigurile este prin transfer bancar.

Papoyan a confirmat că scopul din spatele acestui proiect de lege este de a proteja cetățenii care sunt predispuși să dezvolte probleme legate de jocurile de noroc. În acest moment, armenii pot plasa pariuri prin bani electronici și cash. După ce legea va intra în vigoare, numerarul va fi scos din ecuație, lăsând jucătorilor la îndemână doar opțiuni electronice.

Armenia are o piață a jocurilor de noroc foarte strictă

Autoritățile armene au fost extrem de active în 2022 în încercarea lor de a se asigura că industria jocurilor de noroc este bine reglementată și că oamenii sunt protejați de potențialele pericole ale jocurilor de noroc. În urmă cu câteva luni, parlamentarii au aprobat interzicerea publicității pentru jocurile de noroc.

Odată cu noile restricții, anunțurile pentru jocuri de noroc vor fi permise numai în hotelurile de 4 stele sau mai mari, pe site-urile companiilor care oferă jocuri de noroc online și live casino, pe gardurile și pe fațadele clădirilor unde sunt oferite jocuri de noroc. Această interdicție nu a fost primită foarte bine, iar atât operatorii de jocuri de noroc, cât și companiile de publicitate și-au exprimat îngrijorarea.

Companiile de publicitate au fost destul de vocale cu privire la aceste schimbări. Ele au afirmat că companiile de jocuri de noroc au nevoie de multă publicitate și din acest motiv sunt responsabile pentru 60% până la 70% din veniturile lor totale. Guvernul armean s-a opus acestui argument spunând că cifra este de fapt între 20% și 25%. Potrivit lui Papoyan, care a insistat destul de mult pentru reformele jocurilor de noroc, aceste restricții vor aduce beneficii țării, deoarece vor proteja și tinerii. El a precizat că plățile fără numerar pot fi folosite doar de persoanele majore, deoarece minorii nu au voie să deschidă conturi bancare.

Crezi că o astfel de lege ar putea fi introdusă și în țara noastră? Consideri că este o măsură bună sau rea?

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
281

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
487

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...