Ovidiu Donţu consideră că asupra sa a avut loc un atac mediatic: nu îl cunoaşte pe Iulian Conţac, nu a primit nicio şpagă de 20.000 de euro!!

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu consideră că acuzaţiile care i-au fost aduse în urmă cu o săptămână, în legătură cu o eventuală şpagă primită, nu au fost altceva decât un atac mediatic asupra sa. Ovidiu Donţu, care este şi vicepreşedinte al Comisiei juridice din Senatul României, a declarat că a fost victima unui atac mediatic în condiţiile în care Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu a făcut public în mod oficial acuzaţiile care îi sunt aduse, el personal nu cunoaşte firma şi persoana de la care ar fi primit banii respectivi şi, mai mult, nu cunoaşte nimic despre licitaţia la care s-a făcut referire acum o săptămână. Din informaţiile prezentate la vremea respectivă, era vorba despre o şpagă de 20.000 de euro pentru a favoriza la o licitaţie o firmă din Botoşani controlată de Iulian Conţac, nepotul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, arată Monitorul de Suceava.

Ovidiu Donţu a subliniat că nimic din ceea ce s-a scris despre acest subiect nu este adevărat.

Donţu a precizat că a căutat pe Google informaţii legate de licitaţia respectivă, în condiţiile în care nu cunoştea nimic despre aceasta, adăugând că a trecut prin momente neplăcute, având în vedere că este cunoscut ca o persoană care nu recurge la practicile de care a fost acuzat.

El a arătat că, în tot acest caz, "asupra mea a avut loc un atac mediatic, nu al presei locale", adăugând că în comunicatul oficial DNA nu s-a anunţat altceva decât percheziţii, pe site-ul unui ziar din Iaşi au apărut informaţii pe surse, fără a fi nimic oficial, cu toate acuzaţiile care îi erau aduse. "Apoi a început atacul mediatic, toate informaţiile respective fiind preluate de posturile de televiziune centrale şi, o parte din ele, de presa locală", a declarat Donţu.

"Acţiunile DNA vizau Consiliul Judeţean, iar eu nu m-am implicat deloc în activitatea curentă a acestei instituţii. Şi asta pentru că prin munca pe care o desfăşor în Comisia Juridică, dar şi faptul că sunt un parlamentar activ, extrem de prezent în viaţa comunităţii pentru a dialoga cu cetăţenii, nu mai am timp decât pentru fişa postului pe care îl ocup", a spus Ovidiu Donţu.

Senatorul PSD de Suceava a ţinut să precizeze că un asemenea scandal a fost greu de gestionat în familie, în condiţiile în care copilul său a fost afectat de ceea ce s-a auzit despre el sau de faptul că este evitat de colegii de şcoală.
Nu în ultimul rând, senatorul sucevean a anunţat că vrea să-şi refacă demnitatea în instanţă, însă acest lucru se va întâmpla "la momentul potrivit". El a subliniat faptul că în tot acest caz nu a fost acuzat de nici o instituţie şi nici nu a fost chemat la audieri, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...