Oprisanu se considera "victima a unei vanatori politice"

Oprisanu se considera "victima a unei vanatori politice"

 GABRIEL OPRISANU  

Managerul Spitalului de Psihiatrie, Gabriel Oprişanu, a anunţat astăzi că reprezentanţii comisiei de control a Consiliului Judeţean au constatat legalitatea tuturor angajărilor efectuate de unitatea medicală. Concluziile raportului de control au infirmat astfel toate speculaţiile referitoare la presupusa angajare mascată de personal sub forma externalizării serviciilor, se arată într-un comunicat remis redacţiei.
 
Astfel, Spitalul de Psihiatrie a contractat, în mod legal, "servicii de asigurare de personal de asistenţă medicală", iar contractul prin care s-a făcut achiziţia "nu este unul de externalizare a serviciilor", se arată în procesul-verbal al comisiei de control.

Managerul Spitalului de Psihiatrie consideră că în spatele controalelor de acest gen se află o comandă politică ce vizează discreditarea sa în calitate de candidat la Primăria Botoşani.

"Primul punct din programul meu pentru Primărie este crearea de locuri de muncă. Acest lucru a declanşat o vânătoare politică împotriva mea cu o singură ţintă: locurile de muncă de la spitalul pe care îl conduc. Au încercat să taie salariile prin Casa de Asigurări. Acum mi-au trimis controale care scormonesc nereguli privind angajarea unor asistente medicale. Nu au găsit nimic, dar e clar că îi deranjează că am reuşit să păstrez locurile de muncă pentru angajaţii mei", a declarat şeful Spitalului de Psihiatrie.

Medicul Oprişanu este convins că în spatele tuturor controalelor ce se desfăşoară la unitatea pe care o conduce se află o comandă politică din partea PDL. "Vânătorii politici trimişi să-mi caute nod în papură sunt liderii PDL care conduc instituţiile care mă controlează. Dar comanda politică a venit de la şeful PDL Botoşani, domnul Cătălin Flutur, care îmi va fi contracandidat în alegerile de anul viitor", a spus candidatul USL pentru Primăria Botoşani.

În ultimele săptămâni, Spitalul de Psihiatrie a fost supus unei serii de controale din partea mai multor instituţii precum Consiliul Judeţean, Casa de Asigurări de Sănătate şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.


Angajatii trimisi in concediu, 40 la numar, au fost preluati de o firma privata de prestari servicii. Masura a fost luata de conducerea unitatii pentru ca unitatea sa se incadreze cu cheltuielile salariale in limita a 70% din buget, restul angajatilor fiind platiti din bugetul alocat serviciilor medicale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
194

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
151

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1186

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...