Oprisanu despre protestul spontan de la Spitalul Judetean: “De ce nu si-au luat la intrebari managerul?”

Oprisanu despre protestul spontan de la Spitalul Judetean: “De ce nu si-au luat la intrebari managerul?”

 GABRIEL OPRISANU  

Gabriel Oprisanu, managerul Spitalului de Psihiatrie, este de parere ca angajatii de la Spitalului Judetean care au protestat joi ar trebui sa isi indrepte nemultumirea catre managerul unitatii, Ovidiu Mimor si nu catre consilierii judeteni.

“Am vazut un asa zis protest spontan la Spitalul Judetean, cu siguranta oamenii sunt disperati de situatia locurilor de munca, pentru ca asta este sperietura PDL-ului din ultimii doi ani."

Dar vreau sa intreb: de ce se manifesta impotriva consilierilor judeteni, de ce nu si-au luat la intrebari managerul, pentru ca nu au realizat ceea ce trebuiau sa realizeze, de ce sa comasam Maternitatea care are laboratorul Renar si au cheltuit o groaza de bani, de ce sa alipim Spitalul de Copii care are bucatarie la norme europene sau Spitalul de Psihiatrie care nu are nicio datorie?", a declarat Gabriel Oprisanu.

Cat priveste desfiintarea Spitalului Judetean, managerul Spitalului de Psihiatrie sustine ca cei care lanseaza astfel de ipoteze nu fac altceva decat sa manipuleze.

“Exista o tendinta a celor de la PDL de a arunca teme false, pentru a castiga un anumit capital electoral. Reprezentantii PDL anunta ca vom ramane fara Spital Judetean de Urgenta, aceasta este o tema absolut falsa si de fapt si de drept nu s-a incercat decat o manevra politica prin introducerea pe ordinea de zi a proiectului de comasare a celor trei spitale din Botosani, aruncandu-se vina pe faptul ca desfiintarea spitalelor ar fi fost vina USL-ului. Suntem intr-o etapa de evaluare a fiecarui spital si se face pe baza structurii aprobata prin ordin al ministrului. Orice hotarare o lua Consiliul Judetean era inutila pentru ca spitalul are deja structura aprobata. Aceasta structura deja aprobata trebuie depusa la DSP, spitalul trebuie evaluat si abia ulterior Consiliul Judetean poate lua o decizie in cunostinta de cauza, dupa ce stie clar in ce categorie se clasifica fiecare spital. Aceasta categorie nu este batuta in cuie, oricand daca conditiile se schimba, se poate schimba si categoria spitalului, este un lucru prevazut de lege. Ceea ce se arunca acuma fumigene, cum ca se desfiinteaza spitalul, nu este decat o minciuna si o manipulare", a adaugat Oprisanu.

Cat despre acuzatiile democrat-liberarilor cum ca managerii unitatile propuse spre comasare tin de scaune, Oprisanu a spus : "Rusine celor care au lansat aceasta tema, nici eu nici doctorita Olaru si nici doamna doctor Mihalache nu suntem culesi de pe drumuri domnilor de la PDL."

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
3

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
60

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
294

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...