Operatorii de salubritate din județ ar putea aduce deșeurile la Botoșani. "În mod artificial s-a creat o problemă a gunoaielor"

Operatorii de salubritate din județ ar putea aduce deșeurile la Botoșani. "În mod artificial s-a creat o problemă a gunoaielor"
Lipsa de la ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută a consilierilor social-democrați a amânat rezolvarea unei probleme care trenează de săptămâni bune în județul Botoșani.

Pe ordinea de zi a ședinței a fost și un proiect de hotărâre care viza aprobarea primirii spre depozitare în spațiul de stocare temporară a deșeurilor din municipiul Botoșani a deșeurilor colectate de operatorii autorizați de pe raza județului, proiect care a fost inițiat de fosta conducerea a Primăriei Botoșani.

În proiect se menționa că Urban Serv va putea încheia contracte cu operatorii care nu au debite restante către societatea de salubritate, cu un tarif de 155 lei/tonă.

“Acest proiect este inițiat de fosta conducere a Primăriei.  În mod artificial s-a creat o problemă a gunoaielor în județ în timpul campaniei electorale, iar una dintre rezolvări stătea și într-o decizie a Primăriei și a Consiliului Local Botoșani de a permite unor localități de pe raza județului Botoșani să aducă pe depozitul temporar deșeuri și operatorul ar fi câștigat niște bani", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul a spus că în lipsa unei astfel de hotărâri, unitățile administrativ teritoriale din județ vor mai sta o perioadă cu deșeurile neridicate. 

Proiectul de hotărâre va fi repus pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu Local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
152

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
297

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
70

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...