Operatorii de la 112, terorizaţi de doi fraţi din Botoşani!

Operatorii de la 112, terorizaţi de doi fraţi din Botoşani!
Doi fraţi din comuna Româneşti, judeţul Botoşani, au ajuns să îi terorizeze pe operatorii de la  Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă.

Dan C. , de 36 de ani şi Florin C., de 30 de ani, sunt cunoscuţi ca şi consumatori de băuturi alcoolice şi ori de câte ori sunt cu mintea tulbure pun mâna pe telefon şi sună la 112 ameninţând că se spânzură sau spunând că au băut substanţe necunoscute.

Un ultim apel de acest gen a fost miercuri seară, când Florin C. a sunat la 112 şi a spus că a băut otravă. Un echipaj SMURD dar şi de poliţie a ajuns în scurt timp la locuinţa aceastuia, dar bărbatul nici măcar nu a fost găsit acasă, dovedindu-se din nou a fi o alarmă falsă. El a fost amendat cu 500 de lei. 

“Din cauza acestor apeluri, cei doi au fost sancţionaţi de nenumărate ori pentru alertarea fără motiv a unităţilor de intervenţie", a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de  Poliţie Judeţean.

În afară de a-i amenda, oamenii legii nu pot face altceva, iar salvatorii trebuie să răspundă de fiecare dată apelurilor pe care cei doi fraţi le fac la 112.

Sancţiunile acumulate de-a lungul timpului, care se ridică la aproape 20.000 de lei, au ajuns în debit la Primăria Româneşti, dar nici cei din administraţie nu le pot încasa întrucât cei doi fraţi nu au bunuri pe numele lor care să poată fi valorificate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
5

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
308

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
134

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...