Omul de afaceri Cornel Şfaiter, naş de cununie! Nuntă de vis cu vornicel şi meniu de lux ! GALERIE FOTO

Nuntă mare, sâmbătă, la Vorona. Fostul ofiţer al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Tiberiu Furdui, şi-a însurat fiul. Silviu Furdui s-a căsătorit cu cea care de trei ani îi este alături, Adriana Gabriela Sabie.

Părinţii spirituali ai celor doi sunt omul de afaceri Cornel Şfaiţer şi soţia sa, Daniela, fiind a 19-a pereche de fini. De altfel, Cornel Şfaiţer este unchiul lui Silviu, fiind frate cu mama acestuia.

Deşi Silviu şi Adriana locuiesc şi lucrează în Bucureşti, el chef într-un restaurant de lux, ea farmacistă, tinerii au ales să se cunune civil şi religios pe meleagurile natale, în satul unde s-au cunoscut şi de unde se trag buncii şi părinţii acestora.

Nunta celor doi a îmbinat modernul cu tradiţionalul. Mireasa a ales să poarte o rochie albă din dantelă, cu trenă, iar domnişoarele de onoare au purtat rochiţe din voal.

Silviu şi Adriana s-au căsătorit civil în curtea socrilor mari, iar după ce au devenit soţ şi soţie în faţa legii s-au cununat religios la Biserica din centrul satului Vorona.

Înainte de a pleca la Biserică, naşa a gătit mireasa, aşa cum e obiceiul, cei doi miri, având parte şi de o surpriză. Mai mulţi tineri şi tinere, îmbrăcaţi în costume populare, au dansat şi au făcut diverse urări proaspeţilor căsătoriţi, naşilor, dar şi mirilor, după care cu toţii au încins o horă, pe muzica formaţiei lui Cozmiţă Lascarache. Întregul ceremonial a fost condus de un vornicel, îmbrăcat în straie populare.

Alaiul a mers pe jos până la Biserică, cununia religioasă fiind oficiată de trei preoţi. Un moment emoţionant a fost când mirii au ajuns la Biserică, Silviu Furdui mergând pentru a rosti o rugăciune la mormintele bunicilor săi, care sunt chiar în curtea Bisericii.


După cununia religioasă, alaiul s-a îndreptat către restaurantul Crescendo din Vorona, care aparţine familiei Şfaiţer, fiind de altfel prima nuntă în localul a cărui construcţie a fost finalizată de curând. Aaşa cum este obiceiul, în faţa tinerilor a fost vărsată o găleată cu apă, iar mirele a plătit.

Meniul de la petrecerea celor doi tineri este un mix de bucătărie de lux cu o reinterpretare a bucătăriei tradiţionale şi totul poartă semnătura lui chef Silviu Furdui. Nuntaşii vor servi piept de raţă afumat, cremă de brânză cu prune în coniac, icre cu somon, sarmale de berbecuţ suflate cu praf de aur pe pat de cus-cus şi sos de iaurt cu mentă, biban de mare cu sparanghel şi parmezan, muşchi de vită cu hribi marinate.

De buna dipoziţie a invitaţilor se vor ocupa băieţii de la Talisman.

Printre invitaţii la nuntă se numără oameni de afaceri şi şefi de instituţii din Botoşani.
























































 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Două zile „delicioase“ la D.A.R. Events, Restaurant & Barn!

astăzi, 10:26

Pe 12 aprilie, începând cu ora 17:00, pasionații de fine dining sunt invitați la „Vegan Global Chef Experience“, o cină exclusivistă inspirată de competiția internaționa...

Ce obligație ai dacă faci o descoperire arheologică? La cât ajunge recompensa

astăzi, 10:16

Plimbările în anumite spații verzi ar putea veni cu surprize: o eventuală descoperire arheologică, de la micuțele monezi, până la oase, fosile sau chiar bucăți ale unor artefacte v...

Constructor desemnat pentru Linia Electrică Aeriană de 400 KV care va traversa sudul județului!

astăzi, 10:10

Proiectul construirii Liniei Electrice Aeriene (LEA) de 400 kV Suceava – Bălți, care va traversa sudul județului nostru, a intrat în linie dreaptă. După trei luni de la stabilirea ofe...