Omul care va trai 1.000 de ani s-a nascut deja!

Omul care va trai 1.000 de ani s-a nascut deja!
O declaratie-soc a unui genetician din cadrul faimoasei Universitati Cambridge a facut ieri inconjurul lumii. Aubrey de Grey a afirmat foarte sigur pe sine: "Prima persoana din istoria omenirii care o sa traiasca 1.000 de ani s-a nascut deja!".

Ar putea parea o opinie mai mult decat optimista, dar omul de stiinta britanic este sustinut de zeci de alti cercetatorDesi savantii sustin ca exista deja omul care va trai 1.000 de ani, nimeni nu stie cine e “norocosul. ADN-ul va putea fi modificat prin ingineria genetica, in scopul obtinerii tineretii vesnicei aflati in cautarea unei fantani a tineretii vesnice. In fapt, un numar tot mai mare de geneticieni, doctori si experti in nanotehnologie, insista asupra faptului ca imbatranirea poate deveni un proces reversibil.

Imbatranirea va fi stopata

"Acum 20 de ani, simpla idee a intineririi pe cale stiintifica ar fi parut o bizarerie. La ora actuala, aceasta teorie se dovedeste cat se poate de fundamentata", a spus si Michael Rose, profesor de biologie evolutionara din cadrul Universitatii din California.

Chiar si guvernul SUA a decis ca eforturile oamenilor de stiinta merita sustinute financiar in acest domeniu. Institutia aloca anual circa 2,4 miliarde de dolari cercetarilor de acest gen. Pana acum, oamenii de stiinta au reu- sit sa reduca procesul de imbatranire la forme de viata inferioare si mai e doar un pas pana la obtinerea acestui efect si la mamifere.

"Exista foarte multe cai prin care imbatranirea poate fi stopata. Peste cel mult 20 de ani, batranetea va fi complet eradicata", concluzioneaza Robert Freitas, un expert in nanotehnologie din California.
Sursa: libertatea.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
309

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
330

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
199

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...