Om de afaceri din Botosani, implicat in scandalul judecatoarelor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie!

Om de afaceri din Botosani, implicat in scandalul judecatoarelor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie!
În perioada 2007 – 2011, omul de afaceri Gabriel Chiriac, care controleaza Grupul Electrocontact, care ar fi implicat în ancheta DNA de la Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut trei dosare judecate de secția de contencios administrativ a acestei instanțe.

Potrivit Hotnews.ro, judecătoarele Iuliana Pușoiu și Gabriela Bîrsan, de la secția de contencios administrativ a ÎCCJ, sînt anchetate de Direcția Națională Anticorupție pentru că ar fi primit mită de la Gabriel Chiriac în schimbul soluționării favorabile a unor procese.

Mita a constat în excursii în străinătate și diverse cadouri.

Procurorii DNA au efectuat percheziții la domiciliul ambilor magistrați. În acest dosar, mai este anchetată și avocata Claudia Gherbovan Silinescu.

Pînă în prezent, potrivit Mediafax, doar judecătoarea Iuliana Pușoiu, care ar fi primit o excursie în Malaezia și un colier din pietre semiprețioase, și avocata Claudia Gherbovan Silinescu au fost acuzate oficial de trafic și cumpărare de influență.

Procurorii DNA au efectuat joi seara perchezitii la domiciliile a doi judecatori de la ICCJ, Gabriela Victoria Birsan si Iuliana Pusoiu, suspectati de aranjarea unor procese.

Perchezitiile au fost realizate dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii a incuviintat acest lucru. Cele doua sunt suspectate de luare de mita, au declarat pentru Mediafax, surse judiciare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Flămânzi, trei mașini avariate!

astăzi, 16:49
719

La caz au ajuns pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD,  dar și un echip...

Aproape de noi: Captură impresionantă de droguri descoperită de polițiști la locuința unui bărbat din Suceava! (foto)

astăzi, 15:08
281

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada martie - iunie 2024 acesta ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc (canabis) către consumatori, inc...

Actrița Ileana Stana Ionescu a încetat din viață la vârsta de 87 de ani!

astăzi, 14:35
381

Îndrăgita actriță se afla în spital, potrivit antena3.ro.Vestea morții actriței a fost anunțată de către Alexandra Velniciuc, pe o rețea socială: „Dumnezeu să o ierte ...