Ministerul Educatiei face baza nationala de date cu subiecte de examen

Ministerul Educatiei face baza nationala de date cu subiecte de examen
Ministerul Educatiei are de gand sa infiinteze o baza de date care sa cuprinda toate subiectele de examen date de profesori la clasa.

Primul pas a fost introducerea testelor de evaluare initiala care au avut loc la inceput de an scolar in institutiile de invatamant preuniversitar.

Oana Badea, secretarul de stat in Ministerul Educatiei, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca vor fi introduse in aceasta baza de date nationala toate testele create de fiecare profesor. Astfel va aparea o banca de instrumente de evaluare unica.

"Tocmai pentru ca exista, de prea mult timp, discutii in jurul subiectelor formulate de CNEE (Centrul National de Evaluare si Examinare - n.r.), am dorit ca, in elaborarea subiectelor, sa se tina cont, in primul rand, de experienta la clasa a fiecarui profesor. Cu siguranta, testele primite ne vor sprijini in adaptarea evaluarii la profilul fiecarui elev, evitand, poate, anumite disfunctionalitati. Asta nu inseamna, insa, ca sistemul isi propune renuntarea la standarde", a precizat Oana Badea.

Scopul final al initiativei este adaptarea programului de invatare la particularitatile elevului.

"Colegii nostri nu mai fac ceea ce se intampla trist pana acum: redactau o planificare perfecta, intalneau la clasa elevi cu particularitati individuale si de grup, dar se chinuiau si ei, si elevii lor, sa respecte minunatul document. Ceea ce spunem in 2011 e ca, in cele 10 saptamani de scoala ramase pana la sfarsitul semestrului, dascalul preda exact cat poate sa asimileze elevul din fata sa", a explicat secretarul de stat.

Testele initiale au fost atacate de sindicalisti. Secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop, considera ca scoala a fost "bulversata" de testele initiale si a acuzat ca modelele de subiect venite de la Capitala au fost "gresite" si "in afara programei".

"Aceste modele sunt gresite stiintific, in afara programei sau, la unele discipline, chiar lipsesc. Un serviciu national care numai cu asta se ocupa nu are voie sa faca aceste greseli. Tot acest serviciu va reverifica, de luni, testele pe care noi le-am dat in unitatile scolare. Ce incredere mai pot avea dascalii din Romania cand cei care trebuie sa dea niste modele impecabile le dau gresite, iar ulterior vor verifica acele teste pe care le-am dat noi?", a spus Pop.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
2

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
44

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
233

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...