Om de afaceri, condamnat definitiv pentru evaziune fiscală!

Un om de afaceri din Botoșani a fost condamnat definitiv, luni, de magistrații Curții de Apel Suceava, după ce a fost judecat pentru evaziune fiscală.

Administratorul societății Agrocarn Company SRL, Gheorghe Cristian Achiței, a fost condamnat de instanță la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.

Inițial, Achiței a fost condamnat de magistrații Tibunalului Botoșani la doi ani de închisoare, dar a făcut apel, pedeapsa sa fiind schimbată de magistrații suceveni.

Potrivit anchetatorilor, fostul administrator al societății Agrocarn Company, a evidenţiat, în mai 2013, în actele contabile cheltuieli care au la bază operaţiuni fictive pentru a nu plăti impozit la stat.

In stanța i-a interzis acestuia să mai fie administratorul unei societăţi comerciale şi a fost obligat la plata către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a 46.863 de lei, sumă pe care a achitat-o în timpul procesului.

Vezi AICI sentința!

 

 

 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...