Elicopter prăbușit în Siutghiol. Toate cele patru persoane aflate la bord au murit!

Un elicopter SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbuşit, luni după-amiază, în Lacul Siutghiol din judeţul Constanţa, iar la faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanţă, Poliţie şi scafandri. Toți cei patru membri ei echipajului - pilot, copilot, medic, asistentă - au decedat.

Toate cele patru persoane aflate la bord sunt decedate, în ciuda eforturilor de resuscitare care au durat mai multe ore. 

Potrivit datelor ROMATSA, elicopterul s-a prăbuşit în lacul Siutghiol la ora 16:16, la o distanţă de 500 de metri de mal.

"Elicopterul zbura în flăcări și fum", spune un martor.

"În momentul în care a luat contact cu apa s-a dat peste cap, s-a rupt coada și a intrat total la fund. După un minut, un minut și jumătate, au început să iasă la suprafață resturi", spune un alt martor.

Martorii, care au sunat imediat la 112, povestesc că au văzut mai multe persoane în apă, cerând cu disperare ajutor.

"Vreo zece minute s-au auzit strigătele", povestește un martor.

Ministerul de Interne susţine că primul echipaj al Inspectoratului pentru Situaţi de Urgenţă a ajuns pe malul lacului Siutghiol la mai puţin de un sfert de oră de la momentul prăbuşirii elicopterului. Martorii au însă altă variantă: ar fi durat zeci de minute, iar salvatorii au venit nepregătiţi.

"Au venit foarte târziu, le-am specificat clar - La butoaie! - ei s-au dus la Cazinou. Când au ajuns aici au venit toţi cu mâinile în buzunare. Le-am spus şi eu şi doamna, care stă aici, veniţi cu barcă pneumatică că nu putem ajungem la ei. Pâna au dat la vâsle s-a şi întunecat", declară un martor, citat de Digi24.ro.

"Au fost primii salvatori oameni de prin zona care pescuiesc guvizi. N-a venit ambulanța prima dată sau scafandrii", adaugă un martor.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...