Olimpiada 2012: Scandal RELIGIOS la Londra provocat de UN ROMÂN

Olimpiada 2012: Scandal RELIGIOS la Londra provocat de UN ROMÂN
Scandal uriaş în concursul de judo de la OLIMPIADA 2012: Wodjan Ali Seraj, reprezentanta Arabiei Saudite la categorie 78 kg, nu acceptă să lupte decât dacă va fi lăsată să poarte tradiţionalul hijab (vălul islamic). Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, este categoric: "Ori fără văl, ori adio competiţie!".

Wodjan Ali Seraj ar fi prima sportivă din Arabia Saudită care participă la Jocurile Olimpice. Comitetul Olimpic Saudit a acceptat să trimită două sportive la Olimpiada de la Londra, o premieră absolută, dar cu o condiţie: să poarte tradiţionalul hijab, anunţă Gazeta Sporturilor.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) negociază cu forul internaţional de judo pentru Wodjan Ali Seraj, dar Marius Vizer este ferm: "Ori fără văl, ori adio competiţie!".

"Dacă i se va interzice hijabul, fata mea nu va participa la Jocuri. Este exclus!", a ameninţat ieri părintele sportivei în vârstă de 18 ani de la categoria +78 kg.

"Ceea ce se întîmplă e inimaginabil! Întâi au fost de acord, am venit aici, iar acum nu o lasă să se lupte cu văl", a scris cotidianul saudit Al Watan.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
157

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
75

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
77

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...