OFICIAL: Şeful DNA Suceava a avut "un accident casnic"!

OFICIAL: Şeful DNA Suceava a avut "un accident casnic"!

   Monitorul de Suceava

Cu urme de laţ pe gât, venele la mâini tăiate şi plăgi înjunghiate, şeful DNA Suceava a avut oficial "un accident casnic"!

Misterul planează în jurul incidentului care îl are în centru pe procurorul şef al DNA Suceava, Marius Adrian Surdu, în vârstă de 42 de ani. Comunicatul oficial al Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" de la Suceava, pe baza declaraţiilor familiei, este că procurorul a ajuns vineri noapte la Urgenţă cu o plagă tăiată latero-toracică, suferită în urma unui accident casnic.

Echipa de medici de gardă a intervenit chirurgical, prima dată vineri noapte şi a doua oară sâmbătă dimineaţă, pentru a rezolva emfizemul pulmonar consecutiv înţepăturii. Ieri, procurorul era în continuare conectat la aparatele de respiraţie artificială, dar era stabil hemodinamic şi medicii erau optimişti în privinţa şanselor de supravieţuire şi recuperare.

În ciuda insistenţelor, medicii de la Spitalul de Urgenţă au fost extrem de rezervaţi în a oferi mai multe date despre caz.

Din informaţiile noastre, procurorul Surdu a fost, în cursul zilei de vineri, împreună cu soţia şi copiii la Botoşani. Soţia a rămas acolo, el s-a întors în cursul serii la Suceava pentru că ar fi avut câteva probleme de rezolvat.

În jurul orei 22.00, un apel la 112 a solicitat intervenţia poliţiei la locuinţa unei persoane care suferise o plagă înjunghiată la nivelul inimii. După ce au constatat că este vorba de un procuror, poliţiştii au predat cazul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cumnatul lui Marius Surdu, omul care a sunat la 112

La momentul sosirii ambulanţei, Marius Surdu se afla în casă cu doi bărbaţi, dintre care unul era cumnatul său, cel care a şi anunţat cazul la 112. Procurorul era semiconştient şi prezenta pe gât urmele de strangulare ale unui laţ, avea venele tăiate la ambele mâini şi două plăgi înjunghiate la nivel bilateral toracic. Sângera puternic iar unul dintre bărbaţi îi acorda primul ajutor.

Tratamentul de urgenţă administrat de cei de la ambulanţă l-a readus în simţiri, astfel că până la spital starea sa era ceva mai bună.

Surse din apropierea anchetei ne-au declarat că procurorul chiar ar fi refuzat, în prima fază, să accepte investigaţiile la computerul tomograf. A fost operat de urgenţă - prima dată o intervenţie de mai mică amploare, a doua oară o operaţie mai complexă, ocazie cu care s-ar fi descoperit că a avut şi intestinele înţepate de cuţit.

 
Mandici, singurul care a vorbit


Singurul care a vorbit a fost Vasile Mandici, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava

"Noi credem că a fost vorba de un accident casnic, nicidecum de vreo sinucidere. Nu avea motiv, nu avea probleme familiale, erau o familie fericită alături de cele două fetiţe ale lor", a spus magistratul, citat de Adevărul de Seară, ediţia de Suceava.

Continuare in Monitorul de Suceava

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
23

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
61

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
284

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...