Oficial, doar 22 de botosaneni au ajuns anul trecut la spital din cauza etnobotanicelor!

Oficial, doar 22 de botosaneni au ajuns anul trecut la spital din cauza etnobotanicelor!
22 de persoane, cu varste pana in 29 de ani, au ajuns in anul 2010 pe mana medicilor botosaneni, dupa ce au consumat plante etnobotanice! Potrivit unei situatii intocmita de Directia de Sanatate Publica, cele mai multe cazuri, rezpectiv 11, au ajuns in Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Mavromati, cei care au avut nevoie de ingrijiri avand varste cuprinse intre 15 si 29 de ani.

Grav este insa faptul ca au cazut in aceasta capcana copii cu varste tot mai mici, in 2010  fiind tratati la Spitalul de Copii 4 persoane, cu varste intre 12 si 17 ani. Si la Spitalul Municipal Dorohoi au ajuns anul trecut 7 persoane care au consumat plante etnobotanice, varsta acestora fiind intre 16 si 22 de ani. Aceasta situatie a fost transmisa si Ministerului Sanatatii.

Toate acestea sunt date oficiale, insa neoficial numarul consumatorilor de plante etnobotanice din judetul Botosani este mult mai mare, iar fenomenul a capatat o amploare ingrijoratoare.

La Botosani, Consiliul Local a interzis comercializarea plantelor etnobotanice, insa vor fi aspru sanctionati si consumatorii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
30

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
20

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
529

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...