Obligatii fiscale cu termen de indeplinire 27 aprilie 2009

Pana la 27 aprilie 2009, contribuabilii trebuie sa indeplineasca urmatoarele obligatii fiscale:

1. Impozitul si contributiile aferente salariilor:

a. Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat general consolidat - Formular 100 - privind:
- Calcularea, retinerea si virarea impozitului aferent trim. I 2009, de catre platitorii de venituri pentru venitul obtinut de o persoana fizica, rezidenta sau nerezidenta, dintr-o asociere fara personalitate juridica cu o microintreprindere;
- Calcularea, virarea si declararea impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, precum si impozitul retinut la sursa potrivit art.52 alin.(1), lit. d) L 571/03 aferent trim. I 2009, de catre persoane juridice platitoare de impozitul pe venitul microintreprinderilor, asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice, precum si de catre persoanele fizice care au calitatea de angajator;
- Calculul, retinerea si virarea impozitului pe venitul persoanelor fizice, pentru luna precedenta, de catre contribuabilii persoane juridice sau fizice care retin la sursa impozitul pe venit. Se declara si impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.

b. Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale - Formular 102 :
- pentru luna precedenta, de catre platitorii de contributii carora le revin obligatii de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale cuprinse in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, cu exceptia celor care au obligatii fiscale semestrial.
- pentru trim. I 2009, de catre contribuabilii persoane juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor potrivit titlului IV din Codul fiscal, asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice, precum si de catre persoanele fizice care au calitatea de angajator.

c. Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - Formular 224 - pentru luna precedenta.

2. Depunerea Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile intracomunitare de bunuri VIES - Formular 390 -, de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA care au efectuat in trimestrul de raportare livrari, achizitii in tarile membre ale Uniunii Europene, sau livrari si achizitii in cadrul unei operatiuni triunghiulare, astfel cum sunt definite in titlul VI din Codul fiscal;

3. Calcularea si virarea impozitului pe profit trim.I 2009 de catre:
- contribuabilii, altii decat societati bancare;
- persoanele juridice straine care realizeaza venituri din/ sau in legatura cu proprietati imobiliare situate in Romania sau din vanzarea/ cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana;
- asocierile fara personalitate juridica.

4. Efectuarea platilor anticipate, in contul impozitului pe profit anual, de catre contribuabilii societati comerciale bancare, persoane juridice romane, si sucursalele din Romania ale bancilor, persoane juridice straine.

5. Calculul si plata impozitului pe venitul microintreprinderilor pentru trim. I 2009.

6. Depunerea Declaratiei privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor - Formular 104 -, de catre persoanele juridice constituite intre contribuabilii prevazuti la art. 13 lit. c) si e) din Codul Fiscal, adica: c) persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere fara personalitate juridica; si e) persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica; in acest caz, impozitul datorat de persoana fizica se calculeaza, se retine si se varsa de catre persoana juridica romana.

7. Depunerea Situatiei principalilor indicatori economico-financiari realizati din activitatea de exploatare a jocurilor de noroc, de catre organizatorii de jocuri de noroc.

8. Depunerea situatiei centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile, de catre operatorii inregistrati si neinregistrati, precum si reprezentantii fiscali implicati in comercializarea produselor accizabile.

9. Depunerea situatiei privind modul de valorificare a alcoolului si distilatelor pentru luna precedenta, de catre antrepozitarii autorizati pentru productie si importatorii de alcool si de distilate.

10. Declararea impozitului pe titeiul de productie interna pentru luna precedenta. Orice operator economic, platitor de impozit la titeiul din productia interna, are obligatia de a depune la autoritatea fiscala competenta o declaratie de impozit pentru fiecare luna, indiferent daca se datoreaza sau nu plata impozitului pentru luna respectiva.

11. Depunerea Declaratiei privind accizele - Formular 103 -, de catre platitorii de accize.

12. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de alcool si bauturi spirtoase, de catre antrepozitarii autorizati pentru productie.

13. Depunerea Decontului de taxa pe valoarea adaugata - Formular 300 -, de catre persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata.

14. Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata - Formular 301 -, de catre contribuabilii mentionati in instructiunile de completare, dupa caz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
81

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
78

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...