Oaspeţi din Turcia la Inspectoratul Şcolar Judeţean FOTO

O delegaţie din Regiunea Kutahya, din Turcia, este prezentă zilele acestea la Botoşani, pentru a participa la a patra reuniune de lucru din cadrul proiectului Comenius Regio “Implementing Benchmarking on School Improvement",  proiect implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în colaborare cu parteneri locali, respectiv Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Centrul de Excelenţă pentru Tinerii Capabili de Performanţă Botoşani, Societatea de Ştiinţe Matematice din România. Partenerii acestui proiect din Turcia sunt mai multe unităţi de învăţământ din Regiunea Kutahya.

Prin implementarea acestui proiect se doreşte identificarea de strategii şi instrumente de evaluare a calităţii în educaţie, introducerea şi diseminarea informaţiilor referitoare la sistemul de Benchmarking, instrument managerial utilizat pe scară largă în domeniul afacerilor, fiind implementat de curând în ţări precum SUA, Turcia şi în educaţie.

“Vom disemina informaţii în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ românesc şi în particular sistemul de învăţământ botoşănean", a spus Mihaela Huncă, inspectorul general al ISJ Botoşani.

În cadrul reuniunii de lucru vor avea loc schimb de informaţii cu privire la cele mai bune practici în procesele educaţionale între cele două regiuni, prin activităţile prevăzute să aibă loc în unităţi şcolare care sunt incluse în sistemul de Benchmarking, precum Colegiul Naţional "A.T. Laurian", Şcoala Gimnazială nr. 17, Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", Liceul "Alexandru cel Bun", Palatul Copiilor Botoşani, fiind programate întâlniri cu elevii şi profesorii, prezentări, diseminare şi schimb de bune practici în derularea proiectelor europene, schimburi culturale. De asemenea, vor fi participări  la activităţi la Universitatea "A.I Cuza" Iaşi, împreună cu specialişti în educaţie şi cadre didactice universitare.

“Suntem bucuroşi că ne aflăm aici, ne place oraşul foarte mult. Am avut ocazia să vorbim despre sistemul nostru de educaţie, şi am găsit că sunt şi lucruri în comun, referitoare la numărul de elevi, numărul de instituţii. În momentul de faţă, sistemul educaţional din Turcia trece prin nişte reforme privind schimbările din învăţământul primar. Sunt şi asemănări, dar şi deosebiri", a spus unul dintre reprezentanţii delegaţiei din Turcia.

Inspectorul general al ISJ Botoşani a primit de la turci o plachetă inscripţionată cu numele proiectului.

Proiectul este realizat cu fonduri de la Comisia Europeană, în cadrul Programului Sectorial Comenius.








 

 

Spune-ne opinia ta