Oamenii de afaceri din Botosani, fata in fata cu reprezentantii ANAF!

Oamenii de afaceri din Botosani, fata in fata cu reprezentantii ANAF!
Aproximativ 30 de oameni de afaceri din Botosani au participat la o intalnire organizatia de Institutia Prefectului si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, la care au fost prezenti si reprezentanti ai institutiilor din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Aceasta intalnire face parte dintr-o serie mai lunga de intalniri ce vor avea loc si in cadrul carora oamenii de afaceri sa isi spuna problemele si greutatile cu care se confrunta in ceea ce priveste relatia cu institutiile, in special cele de control din domeniul fiscal.

"Institutia Prefectului este interesata nu numai de incasarea impozitelor si taxelor, ci si de cresterea nivelului de trai. Vrem sa stim de relatia pe care o aveti cu Directia de Finante, in ceea ce priveste atitudinea, modul in care angajatii isi fac treaba, cum va primesc acolo sau daca este ceva de imbunatatit. A doua problema este cea legislativa, iar reprezentantii ANAF Botosani au foarte putin posibilitatea de a influenta lucrul acesta, insa sa vedem ce propuneri putem face de modificari si imbunatattiri legislative", a spus subprefectul Sebastian Tocariu.

Presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, Dorin Romeo Floares, a precizat ca astfel de intalniri sunt benefice, in conditiile in care intre cele doua tabere, agentii economici pe de o parte, si reprezentantii statului, pe de alta parte, s-au creat anumite animozitati.

"Este nevoie de a pune fata in fata cele doua tabere, agentul economic, platitor de taxe, si reprezentantii institutiilor descentralizate, care au componenta de control. Noi am mai facut astfel de intalniri la Camera de Comert, pe diferite domenii. Si noi am semnalat de foarte multa vreme acest lucru un pic nelalocul lui, in sensul ca intre cele doua tabere s-au creat anumite animozitati obiective sau subiective, in functie de cazurile particulare care s-au intamplat, de controale, de amenzi, ori noi credem cu convingere foarte mare ca rolul organului de control este dincolo de ceea ce legea ii cere si ii permite sa faca, sa ia masuri pecuniare si nu numai, credem cu tarie ca rolul acestor institutii este si acela de a discuta cu agentii economici, de a oferi o indrumare, o ghidare, o consultanta. Cadrul in care aceasta se poate face este acesta institutionalizat pe care l-am gandit, cu intrebari punctuale, cu probleme pe care le aveti, mai ales ca la noi in Romania, din pacate, cadrul legislativ se schimba atat de des, de foarte multe ori chiar si specialistii care lucreaza in acest domeniu au probleme de a fi la curent cu toate modificarile, cu atat mai mult firmele", a spus Dorin Romeo Floares.

Printre problemele ridicate de agentii economici botosaneni au fost taxele si impozitele prea mari, precum si lipsa normelor metodologice pentru anumite acte normative care le-ar crea o serie de facilitati.
 









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
23

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
118

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...

(A) Anunț de interes public pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu

astăzi, 15:40
83

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință tuturor locuitorilor comunei că, potrivit art. 2, alin (2) lit. d) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, primăria are obligația ca ...