Nova Apaserv te sfatuieste: Alege cantece mai scurte sub dus, ca sa faci economie la apa!

Nova Apaserv te sfatuieste: Alege cantece mai scurte sub dus, ca sa faci economie la apa!
Fiecare minut in plus la cantecul tau sub dus iti iroseste 7 litri de apa! Ce spuneti, insa, de pișoarele fara apa in scoli sau de cele cu senzori la firma? Toate cu un singur scop: economisirea fiecarui strop de apa!

Sfaturile sunt disponibile pentru fiecare cetatean, este de ajuns sa accesam site-ul furnizorului botosanean de apa si canal, care ne invata sa economisim apa acasa, la scoala sau la firma.

ACASĂ

Există o mulțime de moduri de a economisi apa acasă, întrucât o mare parte din apa pe care o folosim este irosită. Făcând câteva mici modificări în obiceiurile tale poți economisi apa, nu atât prin nefolosirea apei sau micșorarea duratei de folosință, ci prin micșorarea cantității de apă uzată deversată și a celei nefolosite, se arată pe site. Iată și câteva sfaturi:

-Cântați cantece mai scurte în duş: fiecare minut la care renunțați să-l petreceți în duş economiseşte şapte litri de apă.

-Reduceți timpul duşului dumneavoastră cu un minut, și veți economisi circa 2.500 de litri de apă pe an.

-Închideţi robinetul atunci când vă spălați pe dinţi sau vă bărbieriți: curgând apa la robinet pierdeți 10 litri pe minut.

-Nu încărcați pe jumătate mașina de spălat rufe sau de spălat vase: o încărcătura completă de spălat rufe sau vase utilizează mai puțină apă și energie decât 2 jumătăți.

LA ȘCOALĂ

Şcolile pot economisi apa în multe moduri, incluzând soluţii de instalaţii sanitare şi promovarea unor reguli de bune practici în utilizarea apei. În plus faţă de reducerea cantității de apa care este folosită, mecanismele de economisire a apei puse în aplicare în şcoli oferă beneficiul educării tinerilor cu privire la utilizarea apei cu înţelepciune şi la nevoia de a proteja mediul înconjurător. Şi, desigur, exemplele pe care copiii le văd la şcoală influențează și comportamentul lor la domiciliu.

-Școala poate economisi apă prin detectarea imediată a pierderilor. Elevii ar trebui să fie încurajați să anunțe imediat profesorii sau administratorul școlii de îndată ce detectează o problemă. Un audit al apei în școala dumneavoastră poate găsi pierderi ascunse.

LA FIRMĂ

Apa este o resursă prețioasă, insă prea adesea nu luăm în considerare acest fapt. Indiferent că aveți o afacere mare sau mică, folosirea apei în mod inteligent vă poate fi de ajutor.
Economisirea apei va avea un impact direct și pozitiv asupra facturii dumneavoastră.
Economisind apa vă arătați a fi un prieten al mediului înconjurător.
 
Citiți contorul de apă în mod regulat pentru a vedea atunci cand aveți consumuri neobișnuit de mari.

-Puteți economisi apă prin detectarea imediată a pierderilor.

-Puteți instala pișoare cu senzori, toalete dual-flash și robinete cu închidere automată după o perioada de timp.

-La curățarea suprafețelor murdare folosiți matura sau mop, doar în cazuri excepționale spălați cu furtunul.


Vezi sfaturile aici

La final, drept bonus, va "racorim" cu o imagine de colectie din municipiul Botosani, 27 septembrie 2012:


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Te plimbi prin parc? Atenție la păsările ocrotite de lege. Ce facem cu un ciuf de pădure căzut din cuib! (Foto, Video)

astăzi, 11:26
26

În perioada primăverii, când puii de ciuf încep primele lecții de zbor, se întâmplă des ca aceștia să cadă pe pământ.Uneori se rănesc, astfel că este n...

Programul complet pentru Zilele Municipiului Botoșani, când urcă pe scenă Carla`s Dreams și Ștefan Bănică!

astăzi, 11:18
109

Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe 9 mai, începând cu ora 18:00. Botoșănenii și nu doar se pot bucura de street food, parc de distracții și muzică în aer lib...

Au început pregătirile pentru a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari la Botoșani!

astăzi, 10:52
65

În perioada 10 – 12 mai, pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani are loc cea de-a XVII-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Evenimentul este organizat de Centrul Jude...