Oameni și bunuri, în pericol la Botoșani din cauza vântului extrem de puternic! (Foto)

Oameni și bunuri, în pericol la Botoșani din cauza vântului extrem de puternic! (Foto)

În ultimele ore, la dispeceratul integrat ISU - SAJ Botoșani au fost înregistrate șapte apeluri pentru înlăturarea efectelor produse de vântul puternic în municipiul Botoșani, Drislea și Vorona. 

În municipiul Botoșani, cetățenii au anunțat că viața sau bunurile le sunt puse în pericol de bucățile de acoperiș desprinse de vânt.

Pentru înlăturarea pericolelor, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au lucrat, efectiv, la foc continuu, deplasându-se de la o intervenție la alta.

Aceștia au acționat pentru degajarea unor bucăți de tablă de pe acoperișurile unor blocuri și a unei case de pe străzile Vârnav, Aleea Nouă, Primăverii, Gheorghe Filipescu și 1 Decembrie, desprinse de vânt și care puteau să cadă peste trecători.

În comuna Vorona a fost anunțat faptul că la un transformator electric se observă flăcări. La caz au intervenit Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună, fiind sesizat și furnizorul de energie electrică.

Și pompierii voluntari din Trușești au intervenit pentru înlăturarea unui arbore căzut pe carosabil, pe DN 29 D, pe raza localității Drislea.

Reamintim faptul că județul Botoșani s-a aflat sub incidența unui cod portocaliu de intensificări ale vântului din această dimineață, de la ora 08:00, până după-amiază, la ora 18:00. În acest interval, au fost perioade în care vântul a batut cu viteze de 80-85 km/h.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
18

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
17

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
217

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...