O viață nouă pentru un botoșănean! A primit un rinichi de la un tânăr aflat în moarte cerebrală

O viață nouă pentru un botoșănean! A primit un rinichi de la un tânăr aflat în moarte cerebrală
Un tanar in varsta de 29 de ani, aflat in moarte cerebrala, a salvat viata unui botosanean de 51 de ani care astepta de peste un an de zile un transplant de rinichi.

Botosaneanul suferea de boala polichistica renala, o afectiune genetica, iar potrivit reprezentantilor Spitalului Parhon din Iasi, evalutia post transplant este favorabila, scrie Bună Ziua Iași.

Aceasta interventie este al noualea transplant efectuat de la inceputul acestui an in cadrul spitalului mentionat, opt dintre acestea fiind efectuate de la donatori aflati in moarte cerebrala.

Dintre organele prelevate tanarului de 29 de ani, la Iasi au ramas un rinichi si corneea, restul fiind transportate catre unitatile medicale din Bucuresti.

Datorita numarului atat de mare de astfel de interventii, conducerea Spitalului Parhon s-a gandit chiar si la ideea largirii echipei medicale de transplant.

"Daca lucrurile merg tot asa, intentionam sa marim echipa de transplant. Este o dorinta a noastra pentru acest an. Este un efort mare la prelevare si responsabilitate. Am intensificat activitatea, comparativ cu anul trecut. Cred ca este un semn bun", a declarat pentru Bună Ziua Iași dr. Irina-Luanda Mititiuc, directorul medical al Spitalului Parhon.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
12

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
17

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
44

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...