8 martie sărbătorit în avans la Centrul de Sănătate Mintală-FOTO

8 martie sărbătorit în avans la Centrul de Sănătate Mintală-FOTO
Poate fi ceva mai frumos pentru o mămică decât să-şi vadă copilul dedicându-i o poezie sau un cântecel? Poate fi ceva mai frumos decât să-şi audă copilul spunându-i "La mulţi ani" pentru Ziua Mamei?

A fost mare sărbătoare la Centrul de Sănătate Mintală din cadrul Secţiei de Pediatrie Botoşani. Micii pacienţi au pregătit mămicilor o serbare în care au cântat, au spus poezii, au colorat şi le-au oferit munca lor de zile întregi: inimioare colorate, evantaie de hârtie şi bucheţele de flori.

Au pregătit serbarea alături de cadrele medicale de la Centru, coordonate de medicul psihiatru Maria Dardai. Scenariul prevedea că poeziile şi cântecele copiilor o vor chema pe Primăvară să vină mai repede. În sala de ludoterapie s-au aşezat la măsuţe, iar microfonul a trecut de la unul la altul, fiecare dorind să transmită câte ceva mămicilor care zâmbeau cu lacrimi. Printre ei şi Alexandra Chisăliţă care a recitat o poezie de Grigore Vieru şi a interpretat un cântec emoţionant iar Ştefănel a cântat la chitară, aşa cum face de fiecare dată când este invitat la serbare.

Serbarea a fost încheiată cu discursurile Mariei Dardai, care le-a reamintit părinţilor că au un sprijin la Centrul de Sănătate Mintală, dar şi al deputatului Tamara Ciofu, invitat al serbării, care s-a declarat emoţionată de micii pacienţi ai instituţiei.




 

 

Spune-ne opinia ta