O SURPRIZĂ şi mai multe semne de întrebare: Vânătoarea de câini de la Cerviceşti a fost autorizată!

O SURPRIZĂ şi mai multe semne de întrebare: Vânătoarea de câini de la Cerviceşti a fost autorizată!
Directorul fondului de vânătoare de care aparţine localitatea Cerviceşti, comuna Mihai Eminescu, localitate pe teritoriul căreia au fost găsiţi mai mulţi câini împuşcaţi şi abandonaţi, susţine că a existat o sesizare din partea Primăriei Mihai Eminescu privitor la existenţa mai multor câini pe respectivul fond de vânătoare, care pun în pericol viaţa celor care trec prin zonă, mai ales a copiilor care merg la şcoala din localitate.

Ioan Zmău, directorul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi "Luceafărul", a declarat pentru Stiri.Botosani.ro ca asociaţia pe care o conduce a emis autorizaţie pe numele a trei persoane, care ar fi vânători, şi care au solicitat aprobare pentru a împuşca respectivele animale.

“Este autorizaţie emisă pe numele a trei persoane din comuna Mihai Eminescu. Primăria are nişte sesizări în legătură cu câinii şi a trimis în data de 19 februarie la asociaţia noastră o adresă în care ne solicită ajutorul, în calitate de gestionar al Fondului 1 Eminescu, în stârpirea câinilor care atacă copiii care merg pe la şcoală, oamenii care ies la câmp.  Există o autorizaţie pe numele a trei persoane şi cred că ei au fost, la sesizarea Primăriei. Greşeala lor a fost că trebuiau să ia câinii morţi de acolo. Cadavrele se recuperează şi se dau la firmele de incinerare", a declarat Ioan Zmău.

Acesta susţine că persoanele care au solicitat autorizaţie pentru a împuşca câinii nu aveau voie să acţioneze în interiorul localităţii.

“Câinii neidentificaţi găsiţi pe fondul de vânătoare se împuşcă fără restricţii, dar obligatoriu orice vânător care este în teren trebuie să aibă autorizaţie", a mai spus Ioan Zmău.
 
Oficialii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au confirmat, luni, că patrupedele găsite la Cerviceşti au murit "prin împuşcare cu alice".

Şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean efectueză cercetări în acest caz. 

Semne de întrebare!

În urma declaraţiei directorului Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi "Luceafărul" rămân, însă, alte semne de întrebare. De ce, dacă există autorizaţie pe numele a trei persoane, numele acestora nu au fost comunicate oficial Poliţiei Botoşani, care a demarat cercetări şi a deschis un dosar penal. Mai ales că, spun surse din rândul oamenilor legii, doar una dintre persoane a fost identificată luni dimineaţa, însă aceasta nu ar avea permis de port-armă, iar puşca ar fi fost împrumutată. 

De partea cealaltă, rămâne problema gravă a abandonării cadavrelor în mlaştină, dar şi într-o zonă unde se adapă animalele din sat.

Mai mult, pe adresa redacţiei au venit astăzi mai multe sesizări privind o acţiune de strângere de semnături în satul Cerviceşti, oamenilor cerându-li-se astfel să spună (după ce faptele s-au întâmplat!) că sunt de acord cu împuşcarea câinilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
355

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
637

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1039

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...