O romanca este prima femeie care a escaladat cel mai inalt vulcan din Antarctica

O romanca este prima femeie care a escaladat cel mai inalt vulcan din Antarctica
Alpinista Crina Coco Popescu a intrat in Cartea Recordurilor, la doar 16 ani, fiind prima femeie care a escaladat Muntele Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica, informeaza Mediafax.

Crina Coco Popescu a escaladat Muntele Sidley, care are o inaltime de 4.285 metri, in prima expeditie pe acest vulcan, la care au mai participat Alex Abramov (Rusia), Mario Trimeri (Italia) si Scott Woolams (SUA), informeaza World Records Academy.

"Stiam ca suntem prima echipa care am urcat pe acest munte si am simtit asta si mai bine, atunci cand ne cautam cel mai bun drum spre varf", a declarat Crina dupa coborare, fiind citata de site-ul Academiei.

Muntele Sidley este cel mai inalt vulcan din Antarctica si face parte din "Cele sapte varfuri vulcanice" ale lumii. Crina a devenit si cel mai tanar alpinist din lume si prima femeie din lume care a incheiat circuitul celor sapte cei mai inalti vulcani de pe cele 7 continente.

Nascuta la Rasnov, Crina Coco Popescu este pasionata de alpinism de la varsta de 6 ani, cand a inceput aventurile montane, alaturi de tatal sau.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
254

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...

Bani de la stat pentru românii care sunt nevoiți să meargă la tratament. CNAS subvenționează aceste servicii

astăzi, 14:10
76

Tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în reumatologie cronică, ortopedie, neurologie și boli vasculare, se află pe lista serviciilor decontate de Casa Națională de Asigur...

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
79

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă și poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...