O nouă sursă de finanțate identificată pentru Teatrul Eminescu!

O nouă sursă de finanțate identificată pentru Teatrul Eminescu!
Executivul Primăriei Botoșani a identificat o nouă sursă de unde ar putea primi finanțare în vederea finalizării lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu. Potrivit primarului Cătălin Flutur, fondurile ar putea fi atrase de la Ministerul Dezvoltării Regionale, pe Ordonanța 28.

În ceea ce privește contractul cu firma Victor Construct, care a câștigat licitația pentru realizarea investiției, acesta a fost doar suspendat, nu și reziliat.

"Am găsit o variantă și pentru o altfel de finanțare pentru teatru, suntem eligibili și mă mir că nu au găsit-o până acum. Se poate pe Ordonanța 28 de la Ministerul Dezvoltării direct. Mergem și pe cealaltă variantă. Și atunci ce sens are să intrăm într-un proces de durată, să nu știu ce fac cu teatrul la vară? Contractul îl reziliem dacă finanțatorul este altul decât Primăria Municipiului Botoșani, CNI sau MDRAP. Ce sens avea să reziliem până nu știm sigur că vine finanțarea de acolo. Numai ei pot să ne spună", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Până când vor fi reluate lucrările la teatru, și asta doar atunci când va exista finanțare, Primăria va trebuia să asigure conservarea obiectivului, care se află în șantier.

"Mi-a parvenit pe masă un proces de inspecție de la Inspectoratul în Construcții semnat pe data de 23 iunie. Era ziua în care s-a făcut ședința de constituire a Consiliului Local la care a participat și domnul manager de proiect Herghelegiu. Din acest material este clar că trebuie să întreținem clădirea pe perioada sezonului rece, să o conservăm. Nu putem să o facem decât printr-o firmă de construcții și un mic contract", a mai spus Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
196

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
266

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
614

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...