O nouă sărbătoare națională va fi marcată începând din vara anului viitor

O nouă sărbătoare națională va fi marcată începând din vara anului viitor

Lista sărbătorilor naționale din România, ce cuprinde, în prezent, nu mai puțin de 82 de astfel de zile, a fost extinsă, potrivit unei legi oficializate joi. Mai exact, de anul viitor, în data de 19 iulie vom sărbători Ziua națională a înotului.

Legea nr. 279/2021, publicată joi în Monitorul Oficial nr. 1.148, prevede adăugarea unei noi zile de sărbătoare națională în lista actuală a acestora.

Concret, în data de 19 iulie a fiecărui an se va sărbători Ziua națională a înotului. În această zi, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, cluburile sportive și membrii afiliați vor organiza și vor participa la evenimente și programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa și de a promova importanța practicării înotului pentru sănătatea oamenilor.

În plus, autoritățile locale și cele centrale, societatea civilă, dar și persoanele fizice sau juridice vor putea acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor consacrate acestei zile, scrie AvocatNet.

19 iulie va fi zi de sărbătoare națională, dar nu și zi liberă pentru salariați. Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt stabilite numai prin Codul muncii. Cu alte cuvinte, zilele de sărbătoare națională sunt lucrătoare, iar cele de sărbătoare legală sunt nelucrătoare.

Zilele de sărbătoare națională, care sunt în număr de 82, au fost introduse, de-a lungul anilor, printr-o serie de acte normative. Pentru a reuni toate zilele de sărbătoare într-un singur document și pentru a abroga cele 79 de acte normative prin care au fost introduse, parlamentarii au pus în dezbatere, în septembrie, un proiect de lege în acest sens.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
12

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
69

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
193

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...