O nouă propunere a şefilor din Primărie privind parcările cu plată

Şefii din Primăria Botoşani speră să îi facă pe consilierii locali să se răzgândească, pentru ca activitatea din parcările cu plată din municipiu să poată fi reluată.

După ce la precedenta şedinţă de Consiliu Local, aleşii municipali nu au fost de acord cu modificarea organigramei şi crearea unui nou serviciu la Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement, cu cinci-şase angajaţi care să se ocupe de activitatea care până acum a fost făcută de firma Hi Speed Recovery, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna viitoare va fi un proiect de hotărâre privind transferarea acestor aribuţii cătr două persoane care deja sunt angajate la DSPSA.

“Va fi un proiect de hotărâre prin care să revin cu o modificare a organigramei de la DSPSA să constituim un compartiment format din două persoane care să gestioneze în primă instanţă doar activitatea cu parcometrele din parcările pe care le gestionează municipalitatea. Pentru a face un serviciu care are nevoie de 5-6 angajaţi este nevoie de o modificare de organigramă, prin suplimentare, lucru care nu se poate face decât înainte de a constitui bugetul cu salariile angajaţilor de acolo. Am făcut acest lucru anul trecut, propunerea de a înfiinţa acest serviciu dar hotărârea nefiind adoptată am pierdut acest termen cu constituirea sumelor în buget. Acum putem face modificări doar în cadrul organigramei existente cu mutarea unor persoane de la alte compartimente la acesta care să se ocupe de administrarea parcărilor şi nu ar angaja cheltuieli suplimentare", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul speră că de aceasă dată consilierii locali vor fi de acord cu propunerea Executivului Primăriei şi vor decide în interesul cetăţenilor, nu după interese politice.

Dacă proiectul va trece, cei doi angajaţi se vor ocupa de gestionarea parcărilor cu plată, urmând a se căuta soluţii şi pentru celelate activităţi, de blocare şi ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoltă într-o comună din Bacău, din cauza unei firme din Botoșani!

astăzi, 09:57

Este revoltă în comuna Mărgineni, din judeţul Bacău, din cauza unor lucrări neterminate care i-a îngropat pe localnici, la propriu, în noroaie, informează Antena 3 CNN. De v...

Percheziții în toată țara, inclusiv la Botoșani, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor și munițiilor! (video)

astăzi, 09:20

La data de 4 octombrie 2024, polițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției ...

Starețul unei mănăstiri din Botoșani și-a aniversat ziua de naștere în mijlocul oamenilor nevoiași! (Foto)

astăzi, 08:03

Arhimandritul Calinic Chirvase, starețul Mănăstirii Coșula, și-a petrecut ziua de naștere în mijlocul nevoiașilor de la Casa Nicolae. ”La acest moment aniversar, ne aducem aminte...