O lege initiata de senatorul Liviu Campanu, votata ieri in Camera Deputatilor

O lege initiata de senatorul Liviu Campanu, votata ieri in Camera Deputatilor

Liviu Campanu, senator

O initiativa legislativa a senatorului Campanu din mandatul trecut, cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului si pentru mamele studente, a obtinut votul majoritatii parlamentare.

Cu 226 de voturi pentru, un vot impotriva si o abtinere a fost adoptat in sedinta de ieri a Camerei Deputatilor Proiectul de Lege pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Senatorul Liviu Campanu este unul dintre initiatorii acestui proiect legislativ, in mandatul precedent, alaturi de alti 4 liberali si un independent.

Prezenta propunere legislativa are in vedere acordarea indemnizatiei de crestere a copilului in cuantum de 600 lei lunar prevazuta de O.U.G. nr. 148/2005 si pentru mamele care urmeaza cursurile de zi ale unei institutii de invatamant superior sau liceal. Proiectul de lege respectiv a fost adoptat de Senat pe 6 octombrie 2008, camera decizionala fiind Camera Deputatilor.

"Printre motivatiile expuse a fost mentionata situatia deosebita a acestor persoane care, desi sunt studente, si in consecinta angrenate in procesul de invatamant, decid sa isi asume responsabilitatea maternitatii cu riscurile pe care aceasta stare o presupune. In aceste conditii, este necesar ca statul sa sprijine si sa incurajeze viitoarea mama si, in acelasi timp, un viitor intelectual", se arata intr-un comunicat transmis redactiei de Nadia Novac, consilier al Cabinetului senatorial Liviu Campanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
69

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
80

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
101

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...