O gura de oxigen pentru primariile din judet!

O gura de oxigen pentru primariile din judet!

 MIHAI TABULEAC, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Autoritatile judetului Botosani au gasit solutii pentru ca primariile din judetul Botosani sa functioneze in conditii normale inca un timp, in sensul ca toate incasarile de la inceputul anului au fost impartite fiecarei primarii in parte, dupa un algoritm stabilit prin lege.

"Ne-am bazat pe faptul ca de la inceputul anului si pana in prezent am avut o buna colaborare de colectare a sumelor provenite din impozitul pe venit. Am centralizat insa datele si am vazut ca in luna august ritmul nu a mai fost acelasi, motiv pentru care am putut obtine sume foarte mici pe care le putem repartiza la primariile din judet. Pentru echilibrare Directia Generala Finantelor Publice repartizeaza 80%, si aici e vorba de o suma de 1.713.000 lei din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrare. La primarii revin sume diferentiate cuprinse intre 6.000 si 68.000 lei", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Reprezentantii CJ Botosani au precizat ca se asteapta la Botosani un sprijin din partea autoritatilor centrale pentru ca primariile se confrunta cu greutati foarte mari, deja nu se mai pot plati salariile, si nici iluminatul public nu se mai poate achita.

Aceasta suma de 1.713.000 lei a fost impartita de Directia de Finante dupa un algoritm, cele mai mari sume fiind indreptate catre primaria din Flamanzi, 68.000 lei, municipiul Botosani, 33.000 lei, primaria Frumusica, 42.000 lei, Vorona, 40.000 lei, iar cele mai mici sume au fost alocate primariilor din Savani, 9.000 lei, Adaseni, 9.000 lei, si Mihai Eminescu, 6.000 lei.

"Acest algoritm este prevazut de lege si s-a facut in functie de populatia si suprafata fiecarei localitati. Sa nu aveti nicio indoiala ca aici nu este altceva decat un calcul matematic", a declarat Mihai Tabuleac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
92

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
278

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
135

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...