O firma din Bucuresti blocheaza trasarea marcajelor rutiere din judetele Moldovei

O firma din Bucuresti blocheaza trasarea marcajelor rutiere din judetele Moldovei
O firma din Bucuresti, Lorentz SRL, a solicitat Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) anularea unei licitatii prin care urmau sa fie contractate lucrari de trasare a marcajelor rutiere in judetele Iasi, Vaslui, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea si Galati.

Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi, care coordoneaza si administreaza intretinerea drumurilor nationale din cele opt judete ale Moldovei, a intocmit luna aceasta documentatia pentru o licitatie, fiind apoi trimise invitatii catre 5 firme care au istoric in prestarea de astfel de servicii pentru institutia din Iasi. Procedura de achizitie aleasa de DRDP Iasi a fost de negociere fara publicare (NFP) prealabila a unui anunt de participare, iar documentatiile au ajuns la firmele Plastidrim, Loial, Swarco Romania, Farbe si Marca Plast. La scurt timp, Lorentz SRL a contestat licitatia, ceea ce inseamna refacerea documentatiei de achizitie publica de catre DRDP Iasi, in conditiile in care trasarea marcajelor pe drumurile nationale a fost declarata drept o urgenta de catre autoritatile responsabile de intretinerea si siguranta rutiera, scrie Buna Ziua Iasi.

"Refacerea marcajelor rutiere intra in lucrarile de prima urgenta, care trebuie finalizate inainte de Pasti. Este necesar, in primul rand, din punctul de vedere al sigurantei circulatiei, sa reusim sa contractam o firma cat mai rapid pentru a realiza aceste lucrari. In momentul de fata, DRDP Iasi lucreaza la o noua documentatie", a declarat pentru bzi.ro Danut Pila, directorul executiv al DRDP Iasi.

Noua documentatie va fi realizata pentru contractarea serviciilor defalcat, pe fiecare sectie de drumuri nationale (SDN) din zona Moldovei urmand sa fie incheiat un contract. In perioada urmatoare vor fi refacute, potrivit estimarilor DRDP Iasi, aproximativ 4.000 de kilometri de marcaje de delimitare a sensurilor de mers si a partilor carosabile, marcaje transversale si diverse, pe o suprafata de 42.000 de metri patrati.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
307

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
442

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
573

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...