O culoare iti poate schimba viata!

O culoare iti poate schimba viata!
Simti ca ai nevoie de un impuls de energie? Te-ai ridicat din pat si te simti cam trist? Vrei sa prinzi forta inainte de intalnirea de care depinde viitorul proiectului tau? Schimbarea dispozitiei se poate face foarte simplu prin cateva modificari asupra culorilor din garderoba ta si din decor.

In antichitate, oamenii practicau cromoterapia pentru a combate diferitele boli.

Culoarea albastra inspira incredere, siguranta si liniste. Acesta este un motiv pentru care pilotii si politistii au uniforma albastra. De asemenea, albastrul este folosit pentru costumele office pentru ca sugereaza fiabilitatea.

Oamenilor care stau intr-o camera cu pereti albastri le poate scade tensiunea arteriala, le va fi redusa pofta de mancare si o sa se simta mult mai calmi. De asemenea, albastrul scade tonusul muscular si calmeaza respiratia.

Opusa albastrului este culoarea rosie, care reprezinta caldura si energie. Daca vei alege culoarea rosie pentru a te imbraca, te vei simti mai motivat, indraznet si mai entuziasmat. Culoarea rosie este foarte intalnita la autoturisme, pentru ca le ofera posesorilor un sentiment de excitare si de aventura. Culoarea rosie intareste vointa si faciliteaza regenerarea celulara.

Verdele este una dintre cele mai populare culori si poate face o persoana sa se simta mai sanatoasa, tanara, energica si reinnoita. Din acest motiv, costumele medicilor sunt de obicei verzi si multe spitale utilizeaza verdele in decor. Cea mai parte a naturii este verde, asa ca daca vrei sa iti schimbi starea de spirit este de ajuns sa faci o mica plimbare intr-un parc sau sa mergi la padure pentru cateva ore.

Galbenul inspira fericire, optimism si speranta. Este culoarea soarelui si a multor flori de vara. Mai multe studii au aratat ca pacientii care primesc un buchet de flori galbene se vindeca mult mai repede.

Culoarea preferata a lui Frank Sinatra, portocaliul, te face sa te simti mai energic. Este o culoare care sporeste atentia, de aceea este folosita pentru vestele de salvare si pentru semnele de atentionare. Cei care participa la o petrecere fara sa aiba un partener sunt sfatuiti sa poarte haine portocalii pentru a atrage conversatia.

Negrul este culoarea doliului, a tristetii si a depresiei. Cu siguranta negrul nu este culoare care sa imbunatateasca starea de spirit a unei persoane. Cu toate acestea, multi prefera aceasta culoare pentru ca inspira putere.

Vrei sa te simti linistit si sa te concentrezi asupra micilor bucurii ale vietii? Atunci trebuie sa porti culoarea ALBA, pentru ca simbolizeaza puritatea si inocenta. Se recomanda culoarea alba pentru peretii casei pentru ca da senzatia de racoare si spatiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
7

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
112

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
375

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...