O copilă de 3 ani care s-a pierdut de părinți a fost ajutată de polițiști să îi găsească. Sfaturi demne de urmat în astfel de situații

O fetiță a avut parte de momente de panică, după ce s-a pierdut de mamă în timp ce se afla la un loc de joacă și în scurt timp a ajuns pe Pietonalul Unirii.

Ariana, în vârstă de trei ani, deși era dezorientată și speriată, a reușit să ceară ajutorul unui cetățean, care s-a nimerit a fi polițist la Biroul Rutier. Acesta se afla în timpul liber și a liniștit-o pe fetiță, spunându-i că o va ajuta să ajungă cât mai repede la mama sa.

Astfel, cu ajutorul colegilor aflați în serviciu au reușit să o găsească pe mama fetiței, care, l-a rândul său o căuta.

Din momentul în care copilul a început să facă primii pași singur, nu e prea devreme ca părinte să începi să iei măsuri de siguranță.

Dacă ești în vacanță sau la locul de joacă, împreună cu copilul, iar acesta a plecat de lângă tine, iată ce ar trebui să știe cel mic:

  1. Să îți cunoască numele complet;
  2. Să rămână pe loc, să nu plece în căutarea ta, pentru că astfel ați putea alerga unul după altul;
  3. Să se uite în jurul său și să caute persoana potrivită pentru a cere ajutor. În primul rand să caute cu privirea un polițist/ jandarm, iar dacă acest lucru nu este posibil, să între în cel mai apropiat magazin sau restaurant.
  4. Să nu primească nimic de la persoane necunoscute și, sub nicio formă, să nu plece cu persoane străine.
  5. Ar fi minunat dacă ar cunoaște numărul de telefon mobil al unui dintre părinți, sau dacă ar avea numărul notat fie pe o brățară, tricou, pe încălțăminte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două stagii și o rezidență, oferite în acest an de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:41

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2024: - un...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...