O companie romaneasca, in mijlocul unei fraude masive cu TVA in Italia

O companie romaneasca, in mijlocul unei fraude masive cu TVA in Italia
Fiscul din Roma a lansat o operatiune de anvergura, care vizeaza inclusiv o companie romana, in cazul unei evaziuni fscale evaluate la 1,2 miliarde de euro.

In urma ordinelor date de procuratura generala, au avut loc in intreaga Italie 150 de perchezitii la companii si persoane suspectate de emitere de facturi false in domeniul telefoniei si computerelor, informeaza La Repubblica.

Ancheta vizeaza fraudele comise cu TVA, iar Fiscul a descoperit o vasta organizatie cu baza la Roma si Napoli, dar care avea ramificatii in toata tara. Din 2007 pana in 2011, s-au vanzut produse electronice, in special telefoane mobile, fara plata TVA, prin intermediul unor facturi false emise de o societate romaneasca.

Operatiunea botezata de anchetatori "Transilvania romana" a fost condusa de procuratura din Roma. Aproximativ o suta de companii italiene erau cliente ale societatii romanesti si participau la frauda cu TVA.

Aceste societati au efectuat, in perioada mentionata, achizitii de bunuri fara TVA, de la furnizori din UE, in valoare de 1,2 miliarde de euro, pe care le-au revandut, ulterior, in Italia, cu preturi foarte bune, sub pretul pietei, din cauza ca nu cuprindea Taxa pe Valoare Adaugata.

In prezent, 90 de persoane sunt acuzate de frauda fiscala si fiscul a pus sechestru pe proprietati mobiliare si imobiliare in valoare de trei milioane de euro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
49

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
50

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
306

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...