O băutură ENERGIZANTĂ comercializată şi în România a omorât 6 persoane

O băutură ENERGIZANTĂ comercializată şi în România a omorât 6 persoane
O băutură energizantă care este comercializată şi pe piaţa din România este suspectată că ar conţine un nivel extrem de crescut de cofeină, care pune viaţa celor care o consumă în pericol.

O băutură energizantă, implicată în moartea a 6 persoane

Produsele energizante ale companiei Monster au ucis 5 persoane în 2011 şi încă o persoană în 2009, susţin rapoarte ale medicilor transmise autorităţii americane de reglementare a alimentelor, băuturilor şi medicamentelor (Food and Drug Administration), scrie realitatea.net, citand Bloomberg.

Părinţii unei victime, o adolescentă din Maryland pe nume Anais Fournier, au deschis deja un proces prin care acuză Monster, cea mai populară băutură energizantă din SUA, susţinând că toxicitatea le-a ucis fiica, produsul conţinând prea multă cofeină.

Compania Monster neagă orice implicare în aceste cazuri, iar cazurile stârnesc controverse, pentru că se încearcă limitarea conţinutului de cofeină, pentru că băuturile energizante nu au nicio limită impusă, spre deosebire de băuturile răcoritoare, ele fiind vândute ca suplimente alimentare.

Din 2004 şi până acum numele băuturilor energizante Monster au fost pomenite în 37 de cazuri de reacţii adverse extreme, susţine FDA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
196

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
416

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
117

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...