Ambasadorul Republicii Slovenia la Bucuresti, in vizita la Botosani: "Sunt cateva zone in care putem colabora"

Ambasadorul Republicii Slovenia la Bucuresti, in vizita la Botosani: "Sunt cateva zone in care putem colabora"
Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Slovenia la Bucuresti, Jadranka Sturm Kocjan, a efectuat, marti, o vizita la Botosani, unde s-a intalnit la Institutia Prefectului cu presfectul Adrian Constantinescu, cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, Doina Federovici si Gheorghe Sorescu, primarul Ovidiu Portariuc, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, Dorin Romeo Floares, si inspectorul general al ISJ, Mihaela Hunca.

Autoritatile botosanene au discutat cu Excelenta-Sa despre eventualele parteneriate economice care s-ar putea incheia intre Botosani si orase din Slovenia, dar si despre potentiale investitii care s-ar putea dezvolta.

"Am discutat despre potentialulagricol si hidrologic al judetului nostru, despre industria pe care o avem, industria alimentara in mod special, potentialul turistic pe care il are judetul nostru. Cu judetul Suceava am convenit ca se pot organiza actiuni comune, turism cultural, turism religios. Putem sa dezvoltam si afaceri in acest sens avand in vedere ca avem in apropiere si exploatam in comun Aeroportul de la Salcea", a spus prefectul Adrian Constantinescu.

La randul sau, ambasadorul Republicii Slovenia la Bucuresti a precizat ca sunt mai multe domenii unde s-ar putea colabora.

"Am discutat despre organizarea unor intalniri in viitor intre diverse companii, din Slovenia sa vina in Romania, sau invers, presedintele Camerei de Comert prezentandu-ne proiectele care sunt acum pe agenda si sunt sigura ca intre Botosani si Slovenia sau orase din Slovenia pot exista colaborari interesante si pozitive A fost o intalnire foarte folositoare. Am primit multe informatii interesante si am discutat despre colaborari comune in diferite domenii. Sunt cateva zone in care putem colabora. In Slovenia suntem interesati sa colaboram in domeniul IT, apoi in managementul deseurilor, turism. Romania si Slovenia au multe lucruri in comun", a precizat Jadranka Sturm Kocjan.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
178

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
368

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
101

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...