Numărul copiilor înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I, mai mare decât al celor recenzaţi! VEZI situaţia

Numărul copiilor înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I, mai mare decât al celor recenzaţi! VEZI situaţia
Conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, după cea de-a doua etapă de înscieri în clasa pregătitoare şi clasa I, numărul copiilor înscrişi este mai mare decât al celor recenzaţi.

La clasa pregătitoare au fost inscrişi un număr de 2.657 de copii, numărul celor recenzaţi fiind de 2.470, iar în clasa I s-au înscris 4.407 copii, numărul celor recenzaţi fiind de 4.044.

Reprezentantii ISJ sustin ca deja au venit solicitări din partea unor unităţi de învăţământ, cum arbfi Şcolile nr. 7, 8 şi 11, din municipiul Botoşani, pentru suplimentarea numărului de clase. Vor fi însă şi şcoli care nu vor îşi vor realiza planul de şcolarizare.

“Aşteptăm să primim aprobarea de la Minister în ceea ce priveşte dotarea sălilor de clasă pentru clasele pregătitoare, asteptăm de asemenea un grafic de formare al învăţătorilor sau educatorilor care vor preda la aceste clase. La nivel de municipiu Botoşani, dar şi în judeţ, avem situaţii unde s-a depăşit numărul de clase prognozat a se forma, membrii comisiei vor analiza si vor adopta măsuri în consecinţă si probabil se vor aproba dacă spaţiile permit aceste clase suplimentare.Urmează să se reglementeze şi cum anume se va proceda cu necesarul de cadre didactice. Cert este că vor fi unităţi de învăţământ care nu îşi vor face planul de şcolarizare la clasa pregătitoare şi la clasa 0, şi unităţi de învăţământ unde planul de şcolarizare va fi depăşit.Vrem să fie şi în învăţământ o economie de piaţă, în sensul în care unităţi de învăţământ puternice să reziste, iar unităţile de învăţământ care nu vor fi capabile şi nu vor fi atractive pentru elevi şi pentru părinţi, din păcate vor dispărea", a declarat Daniel Botezatu, inspector general adjunct al ISJ.

În a treia etapă de înscrieri, care se va desfăşura in perioada 23-25 aprilie, vor fi înscrişi copiii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi, din lipsă de locuri sau nu au participat la nicio etapă anterioară şi solicită înscrierea la şcoala de circumscipţie.

În ultima etapă, între 2 şi 9 mai, va avea loc înscrierea copiilor care nu au participat la celelalte etape sau nu au fost inmatriculaţi, din diverse motive.

Situaţia înscrierilor pe localităţi

Situaţia înscrierilor pe judeţ

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
17

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
72

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
27

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...