Nu v-ati platit rata la banca? In februarie va bat portareii la usa!

Nu v-ati platit rata la banca? In februarie va bat portareii la usa!
In urmatoarea perioada cei care au datorii la banci ar trebui sa se astepte sa le vina portareii la usa. Sunt vizate atat persoanele fizice, dar mai ales firmele care, desi au primit reesalonari, rescadentari, nu au reusit totusi sa isi achite ratele la creditele acordate de bancheri.

"Tot sistemul bancar a fost dispus sa reesaloneze, sa rescadenteze creditele, a dat niste facilitati. Cei care au primit astfel de facilitati anul trecut si nu au reusit sa se redreseze trebuie sa se astepte ca anul acesta nu vor mai primi asa ceva si momentul adevarului se apropie foarte repede. In februarie-martie, bancile vor incepe sa execute", a declarat Arin Octav Stanescu, presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, intr-un interviu acordat Forum Invest.

Acesta a precizat ca statul este unul dintre marii vinovati de aceste situatii, din cauza intarzierilor cu care plateste lucrarile executate de firme sau le returneaza TVA-ul. Pentru imbunatatirea situatiei companiilor din Romania, Arin Stanescu spune ca in 2010 statul ar trebui sa-si respecte obligatiile, sa plateasca lucrarile de care beneficiaza la timp si sa ramburseze TVA-ul.

"Foarte multi intreprinzatori ajung in procedura insolventei si datorita (sic!) faptului ca nu li se platesc banii pentru lucrari sau TVA-ul datorat", spune Stanescu.

"Un alt lucru pe care ar trebui sa-l faca este sa creasca volumul garantiilor guvernamentale. Sistemul de garantare folosit in programul `Prima Casa` ar putea fi aplicat si altor societati comerciale - se pot acorda garantii de 10 miliarde de euro. S-ar obtine astfel deblocarea creditului pentru ca daca ar exista garantii guvernamentale pentru creditele ce vor fi acordate de catre banci atunci si dobanda se va reduce si bancile vor fi mai doritoare sa dea credite si companiile vor cere mai multe credite", mai spune presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
818

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
190

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
478

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...