Nu toate cadrele didactice au optat pentru greva generala de o zi!

Nu toate cadrele didactice au optat pentru greva generala de o zi!
Profesorii botosaneni nu s-au unit nici de data aceasta, in privinta grevei generale de o zi in toate unitatile scolare din judetul Botosani. Nefiind o situatie clara a scolilor care vor avea maine lacatul pus pe usa, intrucat profesorii sunt inca nehotarati daca fac sau nu greva, elevii vor afla abia maine daca fac ore sau se intorc acasa.

Potrivit reprezentantului Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani, 75% dintre membrii de sindicat vor fi joi in greva generala de o zi. Cadrele didactice din cadrul LSI care nu vor face maine greva generala sunt de la Grupul Scolar de Industrie Usoara, Scoala nr.8, Scoala Calarasi, Scoala Hanesti, Scoala Corni, Scoala Darabani, Scoala Adaseni, Liceul de Arte, Grupul Scolar Agricol si Scoala nr.3.

"75% dintre membrii nostri de sindicat sunt maine in greva generala de o zi. In scolile unde atat SIP-ul, cat si noi am hotarat sa facem greva, se inchide scoala, de exemplu la Liceul Economic, Liceul Pedagogic, Scoala nr.17, Scoala nr.11, Scoala nr. 14, Scoala nr.1, in rest, daca sunt profesori care nu vor sa participe la greva scoala trebuie sa le faca program special pentru ei, cu profesorii care nu fac greva, mai ales ca s-a creat confuzia asta, ba ca se face greva, ba nu se face, cu anuntul Sip-ului", a spus Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

Cei mai multi dintre membrii Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani opteaza pentru greva generala pe termen nelimitat, nefiind de acord cu greva de o zi, argumentand ca formele radicale de protest au un efect mult mai mare.

"Membrii de sindicat din SIP din 85 de unitati scolare vor fi joi in greva de o zi. Din totalul de 4.019 de membri, 1.620 vor fi maine in greva de o zi, diferenta optand doar pentru greva generala pe termen nelimitat si vor forme radicale de protest pana la obtinerea revendicarilor. Au zis ca e apa de ploaie greva de o zi. Sunt nemultumita ca nu toata lumea a actionat la greva de o zi solidara, unora li se taie din salariu, altora nu, si nu este corect. Cand e vorba a te solidariza trebuie sa vorbesti aceeasi limba, sa fim uniti", a precizat Maria Tiprigan, lidera SIP Botosani.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de elevi botoșăneni au participat la Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!” (foto, video)

astăzi, 19:29
71

Vineri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!&...

Un polițist din Botoșani, abia ieșit la pensie, a murit la doar 46 de ani! (foto)

astăzi, 19:06
3082

Doliu și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, după ce un coleg abia ieșit la pensie a trecut la cele veșnice.Agent șef principal de poliție Adrian Sobîrneț a mu...

Vrei să devii jandarm? Mai ai doar patru zile la dispoziție pentru a păși spre o carieră în Jandarmeria Română!

astăzi, 18:40
159

Jandarmii din imagini au făcut acest „pas" cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și...