Nu pot obtine post in invatamant: Absolventi ai facultatilor neacreditate, respinsi de Ministerul Educatiei

Nu pot obtine post in invatamant: Absolventi ai facultatilor neacreditate, respinsi de Ministerul Educatiei

 Daniel Cojocaru  

20 de candidati din judetul Botosani, care s-au inscris in vederea ocuparii unui post in invatamant, au fost respinsi ca urmare a faptului ca formele de invatamant pe care le-au absolvit, respectiv profilele din cadrul facultatilor urmate, nu sunt acreditate.

La concursurile ce vor fi organizate in cele 16 centre de examen din judetul Botosani s-au inscris aproximativ 800 de candidati. Lista cu acestia a fost trimisa la Ministerul Educatiei pentru validare, iar Inspectoratul Scolar Judetean Botosani a fost instiintat ca 20 de candidati au fost scosi de pe lista si nu au dreptul sa participe.

"Toti candidatii au fost introdusi intr-o aplicatie informatica, iar cei care au absolvit forme de invatamant neacreditate au fost scosi automat din lista. La nivelul judetului Botosani sunt 20 de candidati. Este vorba de cei care au absolvit in anii 2008-2009", a declarat Daniel Cojocariu, inspector resurse umane in cadrul ISJ Botosani.

Pana pe data de 28 aprilie va avea loc validarea fiselor de inscriere la concurs, urmand ca in lunile mai si iunie sa se sustina proba practica a concursului.

Potrivit celor precizat de Daniel Cojocariu, la concurs pot fi folosite si notele obtinute la definitivat.

La nivelul judetului au fost scoase la concurs 418 posturi complete si 141 de posturi pentru titularizare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
398

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
420

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
246

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...