Nu o ocoli: La ce te ajuta papadia
Stiri Botosani Monday, 4 March 2013 ActualitateEa creste peste tot, pe unde nici nu te astepti, fiind considerata de gradinari o adevarata pacoste de buruiana.
Papadia este foarte raspandita cam peste tot, in Europa, Asia si America de Nord. In Germania, Italia si Franta, exista chiar culturi intinse pentru consumul alimentar si in scopuri medicinale.
Aceasta planta, enervanta si sacaitoare pentru insistenta cu care apare peste tot, creste primavara devreme din chiar mustul zapezii, iar calitatile ei terapeutice, cunoscute din cele mai vechi timpuri, au fost reconfirmate in laboratoare de catre oamenii de stiinta.
Daca i-ar cunoaste proprietatile benefice pentru sanatatea lor, multi suferinzi nu ar mai umbla prin lume ca sa-si procure tratamente costisitoare, ci ar profita, fara sa-i coste nimic, de pe urma acestei plante.
In scop terapeutic, de la papadie se foloseste toata planta. Astfel, tulpinile proaspete de papadie, acrisoare si zemoase, cate cinci-sase pe zi, consumate ca atare, ajuta in hepatita cronica si sunt de folos diabeticilor, cate zece pe zi, cat papadia este inflorita.
Tulpinele de papadie, in cure de cate 14 zile, cat planta este foarte tanara, se recomanda oamenilor bolnaviciosi, vesnic obositi si abatuti.
Tulpinile proaspete de papadie se folosesc cu succes si in bolile de piele, imbogatesc sucul gastric, curata stomacul de substante care se elimina greu, pot dizolva calculul biliar fara dureri, pot stimula activitatea hepatica si biliara.
Mai trebuie adaugat si ca papadia contine, pe langa saruri minerale, niste substante curative si de sinteza foarte importante pentru inlaturarea tulburarilor de metabolism.
Datorita efectului sau depurativ, o cura cu tulpini proaspete de papadie, de trei-patru saptamani, ajuta in artrita si reumatism.
Radacinile de papadie, consumate in stare cruda, precum si cele uscate folosite la prepararea ceaiului au efect depurativ, sudorific si diuretic, stimuleaza digestia, subtiaza sangele.
Frunzele de papadie se pot consuma, cat sunt foarte tinere mai ales, in salata. Au un gust usor amarui, dar cu timpul intervine obisnuinta si nu se mai observa.
Silvia Holotiuc
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Calendar ortodox, 28 noiembrie: Sf. Cuv. Mărturisitor Arsenie de la Prislop; Sfântul Cuvios Mucenic Ştefan cel Nou; Sfântul Mucenic Irinarh
Cuviosul Părinte Arsenie s-a născut în ziua de 29 septembrie 1910, în satul Vața de Sus, din județul Hunedoara, primind la botez numele de Zian-Vălean. În casa părinților săi...
Buletinul cu cip complică viața românilor: Cetățenii, obligați să aducă dovada domiciliului la ghișeu. Nu există cititoare!
Aproape 900.000 de români au ales până acum să treacă la noul card de identitate electronic, un act de dimensiunea unui card bancar care promite securitate sporită și acces la servici...
Patru trenuri CFR Călători vor purta nume simbolice de Ziua Națională a României!
Patru dintre trenurile care vor circula pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, vor purta nume simbolice inspirate de personalități marcante ale vremii, contribuind astfel la evocarea ...

Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.03 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici