NU E BANC: Uniunea Europeană vrea să reglementeze cantitatea de apă pentru curățarea toaletelor

NU E BANC: Uniunea Europeană vrea să reglementeze cantitatea de apă pentru curățarea toaletelor

   B1TV

Uniunea Europeană şi-a îndreptat mai nou atenţia asupra reglementării cantităţii de apă optime pentru a curăţa toaletele şi pisoarele europenilor. Iniţiativa a provocat reacţii critice din partea euroscepticilor, în timp ce presa europeană a ironizat subiectul.

 Titluri precum "De la castraveţii prea curbaţi şi uleiul de măsline din restaurante, UE vrea să ne reglementeze toaletele!" au împânzit ziarele europene. Iar reacţiile nu au întârziat să apară, informeaza B1TV.

 "Este ridicol. Uniunea Europeană chiar nu are nimic mai urgent de făcut?", a spus eurodeputatul britanic Martin Callanan.

 Potrivit studiilor iniţiate de autorităţile europene, pe care s-au cheltuit 89.000 de euro, un rezervor de apă țecologic" nu ar trebui să conţină mai mult de cinci litri de apă şi un litru pentru un pisoar.

 Documentul arată şi că ţara cea mai populată a Uniunii Europene, Germania, ocupă doar locul trei, după britanici şi italieni, în ceea ce priveşte consumul de apă pentru a curăţa toaletele.

 De la începutul anilor `90, Uniunea Europeană a introdus etichetele privind standardele de mediu pentru numeroase produse, şi mai ales pentru aparatele electrocasnice, pentru a consuma mai puţină energie. Acest demers a fost în general primit favorabil de europeni. Trasul apei nu a avut tot atât noroc, lovindu-se de întoarcerea în forţă a euroscepticismului, comentează jurnaliştii din Polonia.

 Pentru mulţi, aceasta este încă una dintre ridicolele analize ale Bruxelles-ului. Comisarul european pentru Mediu susţine însă că, dacă doar 10% din gospodăriile europene ar adopta toalete ecologice, s-ar realiza economii în valoare de 390 de milioane de euro.

 În anul 2009, UE a renunţat să aplice o parte din normele comerciale referitoare la fructe şi legume care introduceau, de exemplu, o clasificare a castraveţilor în funcţie de curbura lor. De asemenea, în luna mai, Comisia a abandonat proiectul, criticat în mod larg, de a interzice servirea în restaurante a uleiului de măsline în carafă, în favoarea sticlelor originale, pentru a evita contrafacerea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
421

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
144

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
414

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...