Noul subprefect al Botoșaniul a depus astăzi jurământul de credință! „Mă angajez să ofer toată expertiza și capacitatea mea...” (foto, video)

Tiberiu Manolache a fost eliberat din funcție în cursul zilei de joi, 11 aprilie, în ședința de Guvern, iar astăzi noul subprefect a depus jurământul de credință.

Noul subprefect al Botoșaniul a depus astăzi jurământul de credință! „Mă angajez să ofer toată expertiza și capacitatea mea...” (foto, video)

Vineri, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credință de către Cristina Breșug, noul subprefect al județului Botoșani. Ceremonia s-a desfășurat prin sistem videoconferință.

Numirea sa pe această funcție a venit tot joi, prin Hotărâre de Guvern.

„Vreau să o felicit pe doamna subprefect pentru învestirea în funcția de subprefect astăzi, 12 aprilie 2024. Este o funcție onorantă, dar care în același timp vine cu o responsabilitate foarte mare. Vreau să avem o colaborare foarte bună în interesul cetățenilor județului Botoșani”, a declarat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

Cristina Breșug întregește astfel echipa Instituției Prefectului județului Botoșani, fiind alături de prefectul Sorin Cornilă și Paula Berențan, la rândul ei subprefect.

Noul subprefect al Botoșaniului este cunoscut pentru activitatea derulată în special în mediul de afaceri, însă Cristina Breșug a ocupat funcții politice și administrative importante. Are la activ trei mandate de consilier județean venind din partea formațiunii politice PSD. De asemenea, Cristina Breșug a fost președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) din Botoșani, iar în prezent conduce organizația municipală de femei a PSD.

Sunt convinsă că această funcție implică o responsabilitate imensă, în special în acest an prin excelență electorală în care Instituția Prefectului va coordona organizarea alegerilor locale, cele prezidențiale, cele pentru parlamentul româniei și cele pentru parlamentul european. Sunt onorată să îmi desfășor activitatea în această instituție importantă, alături de o echipă profesionistă și vă garantez că voi fi alături de dumnealor. Sper să am o colaborare la fel de bună cum am avut-o și în celelalte funcții pe care le-am avut de-a lungul timpului. Sunt sigură că experiența acumulată în activitatea privată ca om de afaceri, dar și în funcțiile pe care le-am deținut, funcțiile politice și administrative pe care le-am obținut, respectiv cea de consilier județean și de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică, mă va ajuta să exercit această funcție de înaltă demnitate publică cu cinste și devotament. Mă angajez să ofer toată expertiza și capacitatea mea pentru a gestiona problemele acestui județ, luând cele mai bune decizii și acționând în cel mai corect mod posibil cu integritate și profesionalism în interesul cetățeanului”, a declarat Cristina Breșug, subprefect al județului Botoșani.

Tiberiu Manolache a ales să plece de pe această funcție, deoarece își dorește să candideze pentru Consiliul Local în municipiul Dorohoi.

Prefectul Sorin Cornilă i-a mulțumit pentru activitatea derulată în cei peste doi ani în care a ocupat această funcție și a avut doar cuvinte de laudă la adresa acestuia.

„În același timp vreau să îl felicit și să îi mulțumesc domnului subprefect Tiberiu Manolache, cu care am avut o relație de colaborare foarte bună. Dacă ar fi să îl definesc într-un cuvânt este un profesionist, un om adevărat, dedicat activității, care și-a pus amprenta pe proiectul pe care îl avem acum pentru renovarea energetică moderată a clădirii Instituției Prefectului. Cred că și-a îndeplinit atribuțiile de subprefect cu bună credință și în cele mai bune condiții le-a dus la final. Ca o impresie personală, îmi pare rău că pleacă din Instituția Prefectului”, a completat prefectul Sorin Cornilă.

La ceremonia de învestire au mai participat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele CJ, Dorin Birta, senatorul Lucian Trufin, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, deputat Alexandra Huțu, deputat Dan Șlincu și Florin Gavril.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1110

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9647

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1304

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...