Noul statut PDL: membrii condamnati penal, dati afara din partid

Noul statut PDL: membrii condamnati penal, dati afara din partid
Comisia de modificare a statutului PDL a finalizat principalele prevederi din noul statut, un element nou fiind faptul ca persoanele condamnate penal nu vor putea accede in partid, iar daca sunt deja membri, vor fi suspendati din functii, potrivit unor surse din formatiune.

•in noul statut se prevede ca acei membri de partid condamnati penal nu pot sa mai ramana in formatiune. De asemenea, cei care au astfel de dosare si doresc sa intre in partid nu vor fi acceptati. Vechiul statut prevedea ca un membru de partid nu poate fi exclus din partid decat dupa decizia definitiva si irevocabila a instantei de judecata.

•pentru cei aflati in faza de judecata, noul statut arata ca acestia vor fi suspendati din functii, o comisie interna urmand a decide acest lucru, pana la clarificarea statutului juridic al acestora in instanta.

•noul statut mai prevede infiintarea Ligii Alesilor Locali, pentru eficientizarea comunicarii la nivelul Consiliilor Judetene si a primarilor partidului.

•PDL isi pastreaza numele, Partidul Democrat Liberal in noul statut. Pentru insemnele PDL exista doua variante: pastrarea trandafirului si eliminarea liniutei din sigla "PD-L", sau eliminarea trandafirului, sigla ramanand PDL pe fond portocaliu.

sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
34

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
67

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
322

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...